İzmir'de çift katlı kabir yapılıyor
AA

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada; kentin büyüyen mezarlık alanı ihtiyacını karşılamak için yeni gömü alanları oluşturulduğu, sorunun çözümü için çift katlı mezarlıkların yapıldığı belirtildi.

2 BİN 472 ÇİFT KATLI KABİR

Mart sonunda tamamlanacak 29 bin metrekarelik alana sahip Kavaklıdere Mezarlığı'nda, 2 bin 472 çift katlı kabirin yanı sıra 94 kabirlik aile mezarlığı ve 64 kabirlik çocuk mezarlığı oluşturulduğu ifade edilen açıklamada; mezarlığın altyapı, lahit, istinat duvarları ve mekanik oda imalatları ile yürüyüş yollarının büyük bir kısmının tamamlandığı, elektrik iletim, aydınlatma ve mezarlık içi ulaşım yolu çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

İzmir'de çift katlı kabir yapılıyor

Açıklamada, 13 bin metrekarede toplam bin 73 kapasiteye sahip Torbalı'nın Pamukyazı Mezarlığı'nın da birinci derece akrabalar için "çift katlı" olarak hazırlandığı, 42 kabirlik aile mezarlığı ile 49 kabirlik çocuk mezarlığı kurulduğu kaydedildi.

Yukarı Narlıdere Mezarlığı'nın da kapasitesinin genişletildiği, bu kapsamda 2 bin 190 adet çift katlı kabirin yüzde 75'inin tamamladığı belirtildi.

İzmir'de çift katlı kabir yapılıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)