İzmirliler 90 dakika uygulamasının kalkmasından şikayetçi
DHA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Plan Bütçe ve Tüketici Komisyonu'na önerge verdi.

Verilen önergede, 90 dakika boyunca yapılan aktarmalı binişlerin ücretsiz olmasını kapsayan ve '90 Dakika' olarak bilinen uygulamanın kaldırılması, bunun yerine ikinci ve üçüncü binişlerden 50'şer kuruşluk ücret alınması yer aldı.

İZMİRLİLER BELEDİYENİN KARARINA KARŞI ÖRGÜTLENDİ

Bu karar üzerine İzmirliler, sosyal medya üzerinden örgütlenerek '90DakikamaDokunma' etiketiyle konuyu gündeme taşıdı.

İzmirliler ulaşımda '90 dakika' uygulamasının kalkmasını istemiyor -1

"VATANDAŞI DÜŞÜNEREK HAREKET ETMELİLER"

Duruma tepki gösteren vatandaşlardan Demet İyikanat, "Milyonlarca insan işe gidip geliyor. Dershanelere gidip gelenler var. Kısa mesafeler için belki sorun olmayabilir. Ama buradan Aliağa'ya işe gidenler var. Asgari ücretle çalışanlar var.

"ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN BİRİ OLARAK..."

Ben de asgari ücretle çalışan biri olarak zorlanacağım. Tunç Başkanımıza '90DakikamaDokunma' diyoruz. Sosyal medyada etiketliyoruz. Umarım İzmir sesini duyurur.

"AZİZ KOCAOĞLU SAYESİNDE..."

İzmir halkı uzun süredir Aziz Kocaoğlu sayesinde bu uygulama ile ulaşımını sağlıyor. Çok da faydası oldu. Çok zor şartlarda geçinmeye çalışan insanlar var. Onları mağdur etmeyelim. Vatandaşı düşünerek hareket etmeliler" diye konuştu.

İzmirliler 90 dakika uygulamasının kalkmasından şikayetçi VİDEO

"UZAK YERLERE GİDENLER İÇİN SIKINTI OLUR"

Belediyenin '90 dakika' uygulamasına çok alıştığından bahseden Furkan Erkman ise, "Uzak yerlere gidenler için sıkıntı olur. İki üç aktarma yapanlar para ödemek zorunda kalacak. Bence 90 dakika uygulaması iyiydi. Epeyce bir süredir devam eden bu uygulamanın, değişmesi gerekli değildi" dedi.

"LÜTFEN BU UYGULAMAYI KALDIRMAYIN"

Uygulamanın neden kaldırıldığını ve ücretli hale geldiğini anlamadığını söyleyen Saliha Gündüz de, "İzmir'de bir yerden bir yere gitmek zaten 1,5 saatten fazla sürüyor. Uygulamanın kaldırılması çok saçma. Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyorum, lütfen bu uygulamayı kaldırmayın" diye konuştu.

"TEPKİLİYİM"

Hasan Bora Helvacıoğlu ise, "90 dakikanın hepsini kapsamlı olarak kullanmıyorduk. Bu uygulamanın kaldırılıp 50 kuruş alınması, ne kadar daha fazla para koparılabilir mantığı bence. Yeni öğrendim ve bu konuda tepkiliyim. 120 dakika otobüse binip ne yapacağım? Toplu taşımayı o kadar saat kullanmıyorum zaten. Bunun için para ödemek çok saçma" diye konuştu.

MECLİS ONAY VERİRSE 90 DAKİKA 120 DAKİKAYA ÇIKACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen önergeyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücret tarifesinde değişikliğe gidecek.

Meclis, onayına sunulan önergeye göre tam tarifede ilk biniş ücretine 10 kuruşluk indirim yapılırken, 90 dakika içindeki ilk iki aktarmaya 50'şer kuruş ödenmesi öngörülüyor.

10 KURUŞ ZAM

Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş tarifelerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Meclis onay verirse, ilk biniş ücreti 3.56 TL'den 3.46 TL'ye çekilecek.

50 KURUŞ AKTARMA ÜCRETİ

Tüm ulaşım araçlarını kullanan ve tam tarifeyle biniş yapan vatandaşlardan birinci ve ikinci aktarmalarda 0.50 TL aktarma ücreti alınacak. Ancak 90 dakika 120 dakikaya çıkartılacak.

İzmirliler ulaşımda '90 dakika' uygulamasının kalkmasını istemiyor -2

İzmirliler ulaşımda '90 dakika' uygulamasının kalkmasını istemiyor -3

İzmirliler ulaşımda '90 dakika' uygulamasının kalkmasını istemiyor -4

İzmirliler ulaşımda '90 dakika' uygulamasının kalkmasını istemiyor -5

İzmirliler ulaşımda '90 dakika' uygulamasının kalkmasını istemiyor -6

İzmirliler ulaşımda '90 dakika' uygulamasının kalkmasını istemiyor -7

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)