MEB, solunum cihazı üretti
AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs pandemisi süresince mesleki ve teknik anadolu liselerinde üretim kapasitesini harekete geçirirken, temizlik ve dezenfeksiyon ürünlerinden maske üretimine, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çok çeşitli ürünlerin seri üretimine geçti.

MASKE MAKİNESİ VE SOLUNUM CİHAZI ÜRETİMİ ÖN PLANDA

Özellikle maske makinesi ve solunum cihazı üretimi için bu cihazların tasarımına ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verildi.

Bu kapsamda ultrasonik maske makinesi İstanbul'da üretilirken, yeni makineler sayesinde aylık maske üretim kapasitesi 10 milyona ulaştı.

MEB solunum cihazı üretti ViDEO

İLK SOLUNUM CİHAZI ÜRETİLDİ

Bu kapsamdaki çalışmaların bir diğer aşamasında da ilk solunum cihazı, Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde üretildi.

Solunum cihazı, İş Sağlığı ve Güvenliği'ne uygun tasarlandı ve Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmeliği'ne uygun olarak imal edildi.

Solunum cihazının tescilinin alınmasının ardından seri üretime başlanacak.

MEB, solunum cihazı üretti

"SEVİNDİRİCİ HABER HATAY'DAN GELDİ"

İlk müjdeli haberi İstanbul'da Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi üretilmesi ile verdiklerini hatırlatan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, şunları söyledi:

"Hatay ve İstanbul'da solunum cihazının üretilmesi ile ilgili Ar-Ge çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyordu. İlk sevindirici haber, Hatay'dan geldi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü'müzün koordinasyonunda çalışmalar başarıyla tamamlandı ve ilk solunum cihazı üretildi. Bu süreçte ihtiyaç duyulan makineleri mesleki eğitim olarak üretebilmek ve hizmete sunabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

MEB, solunum cihazı üretti

MEB, solunum cihazı üretti

MEB, solunum cihazı üretti

MEB, solunum cihazı üretti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)