Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye
ensonhaber.com

"Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak  ile tutuksuz yargılanan Mehmet Altan'ın davasında tahliye ve beraat kararları çıktı.

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan cezaevinden tahliye edildi

AHMET ALTAN İLE NAZLI ILICAK'A TAHLİYE

Mahkemede verilen karar şöyle açıklandı:

"Nazlı Ilıcak 'örgüte yardım' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliyesine karar verildi.

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye

Ahmet Altan 'örgüte yardım' suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliyesine karar verildi.

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye

MEHMET ALTAN'A BERAAT

Tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatine karar verildi."

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye

MAHKEMEDE NELER YAŞANDI

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mütalaaya karşı,Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanıklardan Ahmet Altan, hazırladığı sekiz sayfalık savunmasını okudu.

Savcının, kendisi hakkında, "15 Temmuz'daki darbenin gerçekleşeceğini beyan ettiği" yönünde iddiada bulunduğunu belirten Altan, "Böyle bir beyanım yok ve bu dosyada böyle bir beyanda bulunduğumun bir belgesi de bulunmuyor. Savcıya göre, birisi darbenin olacağını biliyorsa mutlaka darbecilerle eylem birliği içindedir. Demek ki savcı bu darbe ihtimalini görüyor ve biliyormuş." dedi.

"BU BİR HUKUK METNİ DEĞİL"

Altan, savunmasına şöyle devam etti:
"Bu bir hukuki metin değil, bu hapse atılması için adı daha önceden listeye yazılan birini hapiste tutabilmek için yazılmış acıklı bir kıvranma. Bu mütalaaya dayanarak hiç kimseyi hukuki bir biçimde hapiste tutamazsınız. Ben, bugüne kadar söylediğim her sözün ve yazdığım her yazının arkasındayım. Beni hapiste tutmak istiyorsanız istediğiniz kadar tutabilirsiniz. Hapishane beni korkutmaz."

"BU DURUŞMADA BERAATİMİ İSTİYORUM"

Tutuksuz sanık Mehmet Altan da hakkındaki Anayasa Mahkemesi Genel Kurul kararının, Anayasa'nın 153. maddesi gereği herkesi bağladığını ifade savunarak, "Bu celsede karar verilmemesi, bir şekilde duruşmanın ertelenmesi gibi bir durum olursa benim beraatime her koşulda bu duruşmada karar verilmesi de taleplerim arasındadır." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün medya davasında karar çıktı VİDEO