Mersin'de yaşlı kadını dolandırdılar
İHA

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yalnız yaşayan 77 yaşındaki Dudu Atınç, dolandırıcıların hedefi oldu.

Telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar, Atınç'ın oğlunun gözaltında olduğunu ve tüm parasını vermesi gerektiğini söyledi.

OĞLUNUN SESİNİ DUYUNCA TÜM MAL VARLIĞINI VERDİ

Çocuklarının kayınvalideleri ve kayınbabalarının isimlerine kadar her şeyi bilen dolandırıcılar, telefonda oğlunun sesini de dinletip, tam 3 saat boyunca konuştu.

Telefondaki şahsa inanan yaşlı kadın tüm mal varlığını dolandırıcılara kaptırdı.

Mersin'de yaşlı kadını dolandırdılar ViDEO

"PENCEREDEN BİLE BAKMAMAMI SÖYLEDİLER"

Yıllar önce emekli polis memuru eşini kaybeden Atınç, daha sonra olayı anlattı.

Telefondaki kişinin kendisine bazı sorular sorduğunu söyleyen Atınç, “Bana, ‘Teyze biz polisiz. Oğlun gözaltında. Evde değerli neyin varsa onları incelemek için gelecek polise teslim etmen gerekiyor. Vermezsen oğlun 6 ay meslekten ihraç edilir’ dediler. Ayrıca kimseye söylemememi, komşulara haber vermememi, pencereden bile bakmamamı istediler.” dedi.

Mersin'de yaşlı kadını dolandırdılar

"HER ŞEYİ BİLİYORLAR, DİREKT EVİME GELDİLER"

Eşinin polis olması dolayısıyla bu tür durumlarda çok dikkatli olduğunu belirten yaşlı kadın, televizyonda sürekli bu şekilde dolandırılan insanların haberlerini izlediğini söyleyerek “Başta inanmadım. Oğlumu aramak istediğimi söyledim. ‘Seni oğlunla konuşturalım’ diyerek, bana telefonda bir şeyler dinlettiler ama duymadım. Acaba kulağım ağır duyuyor, ondan mı duymadım diye düşündüm. Oğlumun adını, adresini, ne iş yaptığını, hepsini biliyor. Benim adresimi de biliyor. Direkt evime geldiler, ben adres vermedim.” dedi.

Mersin'de yaşlı kadını dolandırdılar

"ANNEM MAĞDUR OLDU"

Yaşlı kadının oğlu Şükrü Can Atınç, olaydan hemen sonra polise başvurduklarını, dolandırıcının kamera kayıtları da bulunduğunu belirtti.

Atınç, “Annem mağdur oldu, başkası mağdur olmasın. Annem polis eşi, cin gibidir. Bir hafta önce annemi bu konuda uyardım, ‘Biri seni polisim diye ararsa telefonu kapat, konuşma bile’ dememe rağmen bu olay olduysa belki birçok insanı da kandırırlar. Başkaları kanmasın, yazık, günah. Bu kadar bilgiyi nasıl biliyorlar merak ediyorum. Bütün aileyi biliyorlar, sanki nüfustan almışlar. Eğer devletin içinde sızmış insanlar varsa bu çeteyle bağlantılı, ortaya çıksın istiyorum. Amacımız bu.” dedi.

Mersin'de yaşlı kadını dolandırdılar

Mersin'de yaşlı kadını dolandırdılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)