Mevlit için aldığı danayı satıp, kampanyaya bağışladı
DHA

Sakarya'nın Kaynarca ilçesi İşaret Mahallesi'nde oturan Muhsin Çiftçioğlu (66) ve oğlu Murat Çiftçioğlu (32), her yıl Ramazan ayında hayvan keserek mahallede yaptıkları mevlidi koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştiremedi.

Baba ve oğlu, aldıkları hayvanı satıp parayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladı.

Hayvanı 5 bin TL'ye satan aileden parayı Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli teslim aldı.

Mevlit için aldığı danayı satıp, kampanyaya bağışladı

"DANAMIZI BAĞIŞLIYORUZ"

Murat Çiftçioğlu her sene ramazanda 1 dana kestiklerini ve mevlit yaptıklarını söyleyerek, "Cumhurbaşkanımızın bu sene başlattığı kampanyaya bizimde bir katkımız olsun istedik, bu sene de bir araya gelemediğimizden ve toplulukta yemek yiyemediğimizden dolayı bu danamızı bağışlıyoruz." dedi.

Mevlit için aldığı danayı satıp, kampanyaya bağışladı

"ÖRNEK BİR DAVRANIŞ"

Satılan hayvanın parasını kampanyaya bağışlamak üzere teslim alan Murat Kefli ise "Bu ailemiz her yıl Ramazan ayında dana keserek iftar yapıyorlardı. Bu yıl buna imkan olmadığı için bu gönüllerinden geçen hizmeti Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladılar. Kendilerine hem Cumhurbaşkanımız hem de şahsım adına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar oldukça örnek bir davranış yaptılar." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)