Öğretmenlere ses kaydı soruşturması

Öğretmenlere ses kaydı soruşturması

Habertürk'te yer alan habere göre, İstanbul'da bir ilkokul ve lisede görev yapan 2 öğretmen hakkında Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili derste yorum yaparak, öğrencileri isyana sevk ettiği iddiasıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma açıldı.

Müfettişler, dersteki tüm öğrencilerin tek tek ifadesini alacak. Soruşturma raporuna göre, öğretmenler suçlu bulunurlarsa 'kademe durdurma' cezasına çarptırılabilecekler.

İlkokul öğrencileri için herhangi bir işlem yapılmayacak. Lisedeki öğrenciler içinden 'Hırsız var' diye bağıranlar Disiplin Yönetmeliği'ne göre okulda siyaset yasak olduğu için disipline sevk edilecek.

İstanbul İl MEM Koordinatör Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan konuyla ilgili, "Müfettişlerimiz şimdi her iki okulda da iddiaları inceliyor" dedi. Turan şöyle konuştu:

"Öğretmenlerimiz, iddia edildiği gibi birtakım konuşmalar yaptıysa da yapmadıysa da ortaya çıkacak. Bunun idari ve hukuki karşılığı belli. Hiç kimse sınıfta, okulda siyaset yapamaz, devlet büyüklerine hakaret edemez. Ancak böyle bir şey yoksa da öğretmenlerimizi hiç kimseye kurban vermeyiz. Müfettiş raporuyla her şey ortaya çıkacak."