RTÜK Başkanı Şahin'den CHP'ye cevap
ensonhaber.com

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın RTÜK tarafından muhalif yayınlara ceza verildiği yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

Şahin, konu hakkındaki açıklamalarını Twitter üzerinden yaptı.

"SİZE YAKIŞMADI"

Şahin, "Sayın Grup Başkanvekili Engin Altay , çok şükür benim RTÜK’e seçilmemde partinizin hiçbir katkısı bulunmamaktadır. Son iki seçimdir CHP kontenjanından seçilen üyelerimizin iktidar partisinin oylarıyla Üst Kurulumuzda görev yaptığını unutmamanızı dilerim. Sırf siyaset yapmak adına böyle basit sözlerle hakaret ederek siyasi baskı ve tehditle şahsımı, üyelerimizi ve kurumumuzu hedef almak ana muhalefet partisinin akil adamı gibi görünen sizin gibi birine yakışmamıştır.

"HEDEF GÖSTERMELER BİZİ GÖREVİMİZDEN GERİ BIRAKMAYACAK"

Bir taraftan her hafta gözünüze kestirdiğiniz kanallara ceza verilsin diye dilekçeler gönderip bir taraftan da 'televizyonlara neden ceza veriliyor?'  diye hezeyan içinde kamunun saygın bir Üst Kuruluna ve Üyelerine ağza alınmayacak hakaretleri yapmak ne garip bir ironidir. Bilmelisiniz ki, bu tür hedef göstermeler, tehditler ve yıldırma politikaları, Anayasa'dan ve kanunlardan aldığımız yetkiyle vicdanımızla yaptığımız görevlerden bizi geri bırakmayacaktır. Doğru bildiğimiz şeyleri daha bir azimle ve vakarla yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca ağzınızdan dökülen galiz sözlerinizle ilgili hem kurumsal hem de Üst Kurul Üyeleri olarak haklarımızı hukuk ve adalet önünde sonuna kadar arayacağımızı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.