Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'de bir araya geldi
İHA

Mersin’de yaşayan Ukraynalılar, merkez ilçe Mezitli Belediyesi Demokrasi Meydanı'nda toplanarak, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa karşı tepkilerini dile getirdi.

Mersin Ukraynalılar Kültür ve Eğitim Derneği öncülüğünde bir araya gelen Ukraynalılara, Rusya vatandaşları da destek verdi.

"KARDEŞLİK" MESAJI VERİLDİ

“Biz uluslararası dünyada yaşıyoruz. Kardeşlik olmalıdır.” Rus vatandaşı Venera Kildyusheva ile Ukraynalı Natalia Kakıcı da Mersin’den tüm dünyaya ‘kardeşlik’ mesajı verdi.

10 yıldır Türkiye’de yaşayan Rus vatandaşı Venera Kildyusheva, “Rusya’da yaşan bütün Rus arkadaşlarım düşünceli ve bu savaşa karşı. Ben Ukraynalı arkadaşlarıma destek olmak ve bir eli tutmak için buraya geldim. Biz savaşa her zaman karşıyız. Bu savaş hemen durdurulmalı. Biz uluslararası dünyada yaşıyoruz. Kardeşlik olmalıdır. Her zaman savaşa hayır.” dedi.

Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'de bir araya geldi

"İÇİM YANIYOR, BU SAVAŞIN DERHAL DURDURULMASI LAZIM"

10 yıldır Türkiye’de yaşadığını belirten Ukraynalı Natalia Kakıcı da savaş nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.

“İçim yanıyor, tarif edemiyoruz. ‘Savaşa hayır’ diyoruz. Bu savaşın derhal durdurulması lazım.” diyen Kakıcı, Ukrayna’da her köşede akrabaları ve arkadaşları olduğunu belirtti.

Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'de bir araya geldi

"SİVİL İNSANLAR ÖLÜYOR, ONLARIN NE GÜNAHI VAR"

Oldukça duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Kakıcı, “Bu duyguyu Allah korusun hiç kimse yaşamasın; çünkü her iki saatte bir ‘hayattalar mı’ diye arıyorum. Gerçekten çok zor. Annem, babam, kardeşim, yeğenim, teyzeler, halalar, herkes orada. Bölge bölge durumları değişiyor. En kötü bölge Harkov ve Kiev. Üzüntülü bir durum. Şu anda kelime bulamıyorum. İçimde neler neler yaşıyorum. Dünyaya çağrım; konuşup anlaşmak, masum insanların, çocukların ölmemesi lazım. Sivil insanlar ölüyor. Onların ne günahı, suçu var?” diye konuştu.

Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'de bir araya geldi

Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'de bir araya geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)