Şanlıurfa'da Kalaşnikof modelli tüfek üretildi
Ajanslar

Şanlıurfa'da av tüfeği üretimi yapan bir firma, Türkiye'de ilk defa ürettikleri Kalaşnikof 4140 çelik kasa yivsiz av tüfeği modeliyle dünya pazarına açıldı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Yaklaşık 15 yıl önce av tüfeği bayiliği işletmeciliği yapan Fatih Dağlıoğlu, 2 yılönce kentte imalathane açtı. Soyadını taşıyan markada yivsiz av tüfeği üretimine başlayan Dağlıoğlu, zamanla işlerini büyüterek başta Amerika olmak üzere Rusya, Hindistan, Libya, Ürdün gibi dünyanın birçok ülkesine av tüfeği ihraç etmeye başladı.

Şanlıurfa'da Kalaşnikof modelli tüfek üretildi

Dağlıoğlu Silah Sanayisi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dağlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleği silah onarım ve bakım işlerine küçük yaşlarda başladığını, 15 yıl küçük bir iş yeri olduğunu söyledi.

''KALAŞNİKOFTAN BİR FARKI YOK''

Modellerini kendilerinin tasarladığını dile getiren Dağlıoğlu, şunları kaydetti:

''Ben de 15 yıl önce av tüfeği bayisi işletiyordum. Daha sonra işlerimi geliştirerek soyisimimi taşıyan yivsiz av tüfeği imalatına başladım. Modelimizin yivli olanı kalaşnikoftan hiç bir farkı yok her şeyiyle aynı. Modelimiz tutulunca üretime başladık. Yılda yaklaşık 10 bin yivsiz av tüfeği üretiyoruz. Ürünlerimizin yüzde 60'nı dış ülkelere ihraç ediyoruz."

Şanlıurfa'da Kalaşnikof modelli tüfek üretildi

DAHA ÇOK DIŞ ÜLKELERE İHRAÇ

Yakın bir zamanda yeni makinelerle üretimlerini daha da artırmayı planladıklarını aktaran Dağlıoğlu, "Türkiye standartlarında 47 santimden küçük namlulu modeller üretilmiyor. Yaptığımız model 47 santimden küçük olduğu için daha çok dış ülkelere ihraç ediyoruz." dedi.

Şanlıurfa'da Kalaşnikof modelli tüfek üretildi