Sarıkamış’ta ayılar kimseye zarar vermeden sokaklarda dolaşıyor
DHA

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kış uykusuna yatmaya hazırlanan ayılar, bazen tek başlarına, bazen de yavruları ile birlikte kayak merkezine ya da ilçe merkezinin önüne kadar geliyor, vatandaşları umursamadan çöp konteynerlerini devirip içerisinde yiyecek arıyor.

Sıklıkla görülen ayılar, bazen apartmanlara, parklara kadar giriyor. Çöplükte karınlarını doyuran ayılar daha sonra ormanın yolunu tutuyor.

Cep telefonları ile ayıları görüntüleyen vatandaşlar, onlara şeker gibi tatlı yiyecekler veriyor.

Kars Sarıkamışlılar sokaklara inen ayılara alıştı İZLE

KİMSEYE ZARAR VERMİYORLAR

Sarıkamış ilçesinde Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelin yöneticisi Deniz Demir, ayıların bugüne kadar kimseye zarar vermediğini ve onlarla yaşamaya alıştıklarını söyledi.

Ayıların oteller civarı veya ilçe merkezindeki çöp kutularına atılan yiyeceklerin kokusuna alarak geldiğini ifade eden Demir, "Ne kadar ürkütücü olsalar da hepsi çok tatlı. Sosyal bir yapıya sahipler. Kimseye zararları yok. Sadece çöp konteynerlerini devirip etrafa saçıyorlar. Biz de her sabah oraları temizlemek zorunda kalıyoruz. Onları arada bir görüntülemek bizim içinde büyük bir zevk oluyor." diye konuştu.

Sarıkamış’ta ayılar kimseye zarar vermeden sokaklarda dolaşıyor

ELLERİYLE DOYURDU

Öte yandan Kars'ın Selim ilçesinin Akçakale köyünde de aç kalan bir tilki yerleşim alanı yakınına kadar indi. Köylüler tilkiyi elleriyle doyurdu.

Sarıkamış’ta ayılar kimseye zarar vermeden sokaklarda dolaşıyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)