Sedat Peker Zekeriya Öz'ün sorgudaki teklifini açıkladı

Sedat Peker bugün sosyal medya hesapları üzerinden "Cemaatten-paralele geçen süreç" başlıklı bir açıklama yayınladı.

Peker açıklamasında, Savcı Zekeriya Öz'ün kendisine gizli tanıklık teklifinde bulunduğunu söyledi.

GİZLİ TANIKLIK TEKLİFİ

Sedat Peker açıklamasında, 2008'deki Ergenekon soruşturmasında Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanırken 'gizli tanık'lık teklifine muhatap olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kıymetli dostlarım, aradan tam on yıl geçtikten sonra 2008 yılında savcı Zekeriya Öz tarafından Ergenekon soruşturması kapsamında tanık olarak ifadeye çağırıldım. İfadem alınırken, orada Ergenekon soruşturmasının diğer savcısı Mehmet Ali Pekgüzel de vardı (İfadeye çağrılmadan önce Zekeriya Öz, ortak bir avukat arkadaşımız vasıtasıyla eğer istediği yönde ifade verirsem hiçbir sıkıntı yaşamayacağımı şahsıma iletmişti).

"İSTEDİĞİ HİÇBİR ŞEYİ İFADEMDE KAYDA GEÇİRMEDİM"

Sorgu esnasında genelde bana bir şey sormuyorlardı. Önce olaylar böyle olmuş, şöyle olmuş diye anlatıp, sonra da biraz önce anlattığı olayla ilgili soru soruyordu. Nereden bakarsanız bakın bir komedi yani. Beni gizli tanık yapabileceğini söylemişti. "Ben hayatımda kimseden korkmadım, bir korkak gibi gizli tanık olmam.” dediğimde bu sefer de açık tanık olabileceğimi söyledi. Tabi ki kendisinin sormuş olduğu sorulara doğru olan neyse o şekilde cevap verdim. Yani kendisinin istediği hiçbir şeyi ifademde kayda geçirmedim.

Tuncay Özkan'dan Zekeriya Öz tweeti haberi

Sedat Peker Zekeriya Öz'ün sorgudaki teklifini açıkladı