
Sur'da yeni göç dalgası
- Ajanslar
- 28.01.2016 - 03:32
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün sabahın erken saatlerinden itibaren yaşadıkları mahallelere hendek kazılıp, barikat kurulduğunu gören birçok aile evlerini terk etti.
Sur İlçesi'nin Urfakapı bölgesinden kimisi yanlarına aldıkları, kimisi ile el arabasına koydukları bazı eşyasıyla ilçeden ayrılanlar yaşanan duruma isyan etti.
"BU MÜSLÜMAN İŞİ Mİ?"
Hendekler kazıldıktan sonra evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, "Perişan bir haldeyiz, gidecek yerimiz yok. Olan bize oluyor. Hendekler kazıldıktan sonra bize burayı boşaltın dediler. Yeter artık bu savaşın bitmesini istiyoruz" dedi. Bir vatandaş ise "Bu Müslüman işi mi? Kürtlerin hakkını böyle mi savunuyorlar?" diyerek isyan etti.
OPERASYON BAŞLATILDI
Bu arada güvenlik güçleri sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından 5 mahallede hendek ve barikatları kaldırmak için çalışmalara başladı.