Tatilciler Bodrum'a akın etti

Hafta sonunun bayram tatiliyle birleşmesini fırsat bilenler, 1 Temmuz Cuma günü mesai bitiminden itibaren yollara düştü. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden tatil beldelerine gidenler, turizm sezonuna kötü başlayan turistik ilçelere hareketlilik getirdi. Bunların başında ise her zamanki gibi başı çeken Bodrum oldu. Bayram öncesinde tatilciler, akın akın Bodrum’a gelmeyi sürdürüyor.

Tatilciler Bodrum'a akın etti

GELENLERİN SAYISI YÜZDE 70 ARTTI

İlçeye son iki gün içinde gelenlerin sayısında yüzde 70 oranında bir artış olurken, yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle Bodrum- Milas karayolu ile Bodrum girişinde Yokuşbaşı Mevkisi’nde kilometrelerce kuyruk oluştu. Milas Bodrum Havalimanı’na iki günde yaklaşık 25 bin yerli turist gelirken Ramazan Bayramı süresince 145 ek uçak seferi konuldu. Muğla Valiliği yaşanan yoğunluğu dikkate alarak, güevinlik önlemlerini üst düzeye çıkardı.

Tatilciler Bodrum'a akın etti

GÜVENLİK GÜÇLERİ TAKVİYE EDİLDİ

Milas- Bodrum Havalimanı’nın yanı sıra deniz ve karayollarındaki personel sayıları arttırıldı. Takviye polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri görevlendirildi. İlçeye giriş yapan tüm araçlar, büyük bir titizlikle arandı. Tatilcilerin akın ettiği alışeriş merkezleri ve çarşılarda da güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkartıldı.

Tatilciler Bodrum'a akın etti

"1.5 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ"

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, bayram tatili nedeniyle üç gündür bir yoğunluk yaşadıklarını belirtip, "Belediye olarakta tüm gerekli tedbirleri aldık. Bayram için ilçemize gelen turist sayısının 1.5 milyonu aşmasını bekliyoruz. Huzur ve güven içerisinde bayram tatilini geçirecekler mavi yolculuğa çıkabilir, akşamları düzenlenecek olan konser ve sanat etkinliklerine katılabilir. Bayramın ardından turizmde ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle millet olarak çok üzgünüz. Güzel ülkemizin huzurunu bozan, dünyanın başına bela olan ve sadece Türkiye’de varmış gibi gözüken terörü lanetliyorum. Bundan sonra ulus olarak yapılması gereken, yedi bölgemizin de el ele tutuşması, kucaklaşması ve birlik beraberlik içinde zor günler için mücadele edilmesidir. Bayram tatili her ne kadar uzun olsa da biz belediye olarak görevimizin başında olacağız. Ülkemizde özellikle turizm sektöründe yaşanan ekonomik kriz ile hep beraber yürek vererek mücadele edeceğiz. Hizmet sektöründe çalışanlar olarak esnafımızın, halkımızın yanında olacağız. Bizim için önemli olan Bodrum halkının mutluluğudur, ekonomik gücüdür" dedi.

Tatilciler Bodrum'a akın etti