Tavşanlı ilçesini denetleyen doktorda korona çıktı
DHA

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle bir süreliğine kapatılan berber ve kuaförler geçen hafta, normalleşme süreciyle birlikte yeniden açılarak hizmet vermeye başladı.

İlçedeki berberleri denetleyen ekipteki bir doktora yapılan koronavirüs testi, pozitif çıktı.

50 BERBER EVİNE DÖNDÜ

Bunun üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı görevlilerce yapılan filyasyon çalışmasında 100 iş yeri bulunan ilçede, testi pozitif çıkan doktorun, 50 kadar berber denetlemesine katıldığı belirlendi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 50 berber ve çalışanı 14 günlük ev karantinasına alınarak test yapıldı.

Tavşanlı ilçesini denetleyen doktorda korona çıktı

ODA BAŞKANI DA KARANTİNADA

Kurul kararınca karantinaya alınanlar arasında yer alan Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli, koronavirüs testi sonuçlarının beklendiğini ifade ederek, "Salonlarımızı denetlemek için gelen doktorun test sonuçları pozitif çıktığından dolayı ilçemizde denetlenen 50 berber kuaför salonu kapatılıp, salon sahiplerine test yapıldı. Sonuçları bekliyoruz, 50 iş yeri sahibi arkadaşımız elemanlarıyla birlikte 14 gün evlerinde karantina da kalacak." dedi.

DOKTOR TEDAVİYE ALINDI

Testi pozitif çıkan doktorun ise Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki pandemi servisinde tedaviye alındığı belirtildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)