YAŞ toplantısı sona erdi
AA

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YAŞ üyeleri ilk olarak saat 11.00'de Anıtkabir'i ziyaret etti.

Atatürk'ün mozelesine çelenk sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ üyeleri ile birlikte önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI: TARİHİ BAŞARILAR ELDE ETTİK

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Erdoğan, Anıt Özel Defteri'ne günün anlam ve önemini içeren bir not bırakarak, imzaladı.

Erdoğan yazısında, "Suriye'den Libya'ya, Doğu Akdeniz'den terörle mücadeleye kadar farklı cephelerde elde ettiğimiz tarihi başarılar ülkemizin gücünü ve ordumuzun yeteneklerini ortaya koymaktadır. Yüksek disiplini, vazife şuuru, caydırıcılığı ve üstün kabiliyetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri kem gözlere karşı vatanımızın güvenliği ve bekasının teminatı olmayı sürdürmektedir. Bu düşüncelerle zatıalinizi ve kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, Şura toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ruhun şad olsun." notunu düştü.

YAŞ toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura Toplantısı saat 12.00'de başladı.

1 saat süren toplantı 13.00'de sona erdi.

ERDOĞAN, KARARLARI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

30 general/amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. 226 olan general/amiral sayısı 30 Ağustos itibarıyla 247 olacak.

YAŞ kararlarıyla Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe terfi etti.

3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ile Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin görev süreleri bir sene uzatıldı.

Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ile 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın görev süreleri bir yıl uzatıldı.

YAŞ toplantısı sona erdi

YAŞ'A KATILAN İSİMLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıya Şura üyeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

YAŞ toplantısı sona erdi

YAŞ toplantısı sona erdi

YAŞ toplantısı sona erdi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)