Yatsıyı kılıp kayıplara karıştı

E

34 yaşındaki Nurdan İskender, 21 Aralık Pazartesi akşamı Kasımpaşa'daki evinden çıkıp, yatsı namazı kılmak için Fatih Camii'ne gitti. Beraberindeki arkadaşı Zeliha Ural'ın telefonla konuştuğu sırada ise Nurdan İskender sırra kadem bastı. Ağabey Melik İskender, kardeşinin eve dönmemesi üzerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulurdu.

ÇANTASI YOLDA BULUNDU

Polis, yaptığı araştırmalar sonunda Nurdan İskender'in çantasını aynı gece Unkapanı'nda yol kenarındaki bir ağacın altında buldu. Genç ressamın çantasındaki eşyalar ile parasının alınmadığı görüldü.

Yatsıyı kılıp kayıplara karıştı

"PSİKOLOĞA GİDECEKTİK"

Son dönemde dini konulara ilgi duymaya başladığı belirlenen Nurdan İskender'in Fatih Camii'ne birlikte gittiği arkadaşı Zeliha Ural ifadesinde "Nurdan'la camiye gittik. Namazdan sonra, psikoloğa gidecektik. Dışarı çıktığımızda bana telefon geldi. Ben telefonla konuşurken Nurdan gitmiş. Ne olduğunu anlamadım" dedi.

Polisin izini sürdüğü genç ressama ait çizimler arasında Fatih'te faaliyet gösteren bir cemaat ile ilgili yazılar ile 'Umreye gitmeli' diye bir not bulundu. Ayrıca İskender'in not defterinde 'cinci hoca' diye bahsettiği bir kişiye muska yaptırdığını yazdığı görüldü.