İçişleri Bakanı Ala'dan kritik toplantı

İçişleri Bakanı Ala'dan kritik toplantı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün 81 ilin valisini ve bakanlık bürokratlarını Ankara'da toplayacak. Vilayetler Evi'ndeki toplantıda tüm ülkede seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleştirilmesine yönelik alınacak önlemler konuşulacak.

Ala, valilerden, illerinde seçimler öncesinde olası provokasyonların önüne geçilmesini ve yaşanacak olumsuzlukların önlenlemesini isteyecek.

SEÇİM ÖNCESİ PROVOKASYON RAPORU

İstihbarat birimlerinin yaklaşan yerel seçimler öncesi Ankara'ya ulaştırdığı raporlara göre; PKK, bölge halkını sindirmek için dağdaki elemanlarını şehirlere gönderdi. Militanlar, kapı kapı dolaşarak BDP'ye oy istiyor.

Kritik bölgelerde adam kaçırma ve yaralama eylemleriyle vatandaşları korkutarak, BDP dışındaki partilere oy verilmesinin önüne geçilmesinin amaçlandığı öne sürülüyor.

TEHDİT MEKTUPLARI

Raporda; AK Parti adaylarına yönelik tehdit mektupları da yer alıyor. "HPG" mühürü taşıyan mektuplarda, "Özellikle bu seçimlerde bir tek oy bile kaybetmeye tahammülümüz yok", "AKP'ye gidecek her oyun sorumlusu siz olursunuz", "Bunun bedelini de en ağır şekilde ödersiniz", "İhanetçinin adı asla unutulmaz" gibi tehdit içerikli ifadeler yer alıyor. Örgütün siyasi partilere yönelik son bir ayda yaptıkları bazı saldırılar da raporda yer aldı.