İETT duraklarında tarih dile geliyor

İETT duraklarında tarih dile geliyor

İETT'den yapılan açıklamaya göre; akıllı telefonları olan kullanıcılar, duraklarda bulunan "QR" kodlarını okuttuklarında o durağın tarihi hikayesini izleyebiliyor.

80 TARİHİ DURAK

Tarihi suriçi bölgesinde yer alan ve geçmişi atlı ve elektrikli tramvaylar dönemine kadar uzanan durakların isimlerinin ortaya çıkış hikayeleri, bu uygulamayla öğrenilebilecek. Toplamda 80 tarihi durağı kapsayan bu yeni uygulamayla akıllı telefonu bulunan kullanıcılar, durakta bulunan kodu okutarak İETT'nin kurumsal web sitesinde yer alan linkten belgesel film izleyerek durağın tarihi hakkında bilgi sahibi olacak.

2 İLE 5 DAKİKA ARASI KISA FİLM

Geçmiş ile bugün arasında bir köprü kurmak amacıyla hayata geçirilen ve her biri 2 ile 5 dakika arasında değişen kısa filmlerde durağın tarihçesi sunucu eşliğinde anlatılıyor. Filmde durağın tarihteki önemi, durağa neden bu ismin verildiği, tarihi ve güncel görseller eşliğinde ekrana yansıtılıyor.

SENARYOLARI UZMAN TARİHÇİLER HAZIRLADI

Senaryosu uzman tarihçilerin gözetiminde hazırlanan projede, işitme engelliler de unutulmadı. Belgesel filmde uzman tercüman eşliğinde işaret dili çevirisi yapılıyor. Ayrıca, Türkçe seslendirmeli hazırlanan filmde İstanbul'u ziyarete gelen turistler için İngilizce altyazı yer alıyor.

80 DURAKTAN BAZILARI

Tarihi geçmişi öğrenilebilecek 80 duraktan bazıları şu şekilde;

"İmrahor, Eyüp Teleferik, Eyüp Sultan, Şehitlik, Eminönü İskele, Yenikapı Sahil, Eminönü Mısır Çarşısı, Ulubatlı, Fatih İtfaiye, Yusufpaşa, Haseki, Oğuzhan, Yedikule, Gençosman, Aksaray, Pertevniyal, İskender Paşa, Nişanca, Langa, Acıçeşme, Karagümrük, Sarayburnu, Çarşamba, Unkapanı, Balat, Narlı Kapı, Balıkçı, Kumkapı ve Fener."