İhsan Özkes basın toplantısı düzenledi
Ajanslar

CHP'den istifa ettiğini açıklayan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınayarak başlayan İhsan Özkes, 2010 yılından bu yana CHP Parti Meclisi üyesi olduğunu, son kurultayda Parti Meclisi'ne en yüksek oyu alarak seçildiğini, 24 ve 25. dönemlerde de milletvekilliğine hak kazandığını anlattı.

İhsan Özkes basın toplantısı düzenledi

"AYRILIŞIMA ÇOK ÜZÜLEN CHP'LİLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP'lilere teşekkür eden Özkes, "İki gün önce mensubu olduğum CHP'den istifa ettim. Elbette bu istifa kararı ani ve öfke ile alınmış bir karar değildir. Ben bu açıklamayı yapmaya güle oynaya gelmedim. Ayrılışıma çok üzülen CHP'lilerin olduğunu biliyorum" diye konuştu.

CHP'yi kimi CHP'lilerden daha fazla kucakladığını ve savunduğunu ifade eden Özkes, her günün hakkını vermeye çalıştığını, Türkiye'nin her yerinde pek çok kişinin özellikle de CHP'lilerin teveccühüne mazhar olduğunu belirtti.

"ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI ÇEKİLİR GİBİ DEĞİLDİ"

Partisi içinde sorun olmamaya aksine sorunların çözümüne katkı vermeye çalıştığını vurgulayan Özkes, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç de istekli olmadığım halde Genel Başkan'ın talimatıyla atandığım Üsküdar Belediye Başkan adaylığım esnasında yaşadıklarım çekilir gibi değildi.

İhsan Özkes basın toplantısı düzenledi

"SAYGI EKSİKLİĞİ, PARTİ İÇİ DİSİPLİNSİZLİK"

7 Haziran seçimleri öncesinde de yine Sayın Genel Başkan'ın talimatıyla bir broşür hazırladım. Bu konuda da çok ciddi sorunlar yaşadım. Üsküdar Belediye Başkan adaylığım ile başlayan bu sorunları 9 Haziran'da Sayın Genel Başkan'a ilettim. Partinin büyümesine engel olan, az olsun bizim olsun anlayışı, günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygı eksikliği ve parti içi disiplinsizlik gibi konularda bir şeyleri daha net görme fırsatı buldum.

"MEVCUT DURUMU MUHAFAZAYA ÇALIŞMA GÖRÜNTÜSÜ"

Maalesef, mevcut durumu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide artık yararlı olamadığım kanaatine vardım. Heyecan duyulmayan, içe dönük mücadele ile yetinilen, dağınık ve herkesin ayrı telden çaldığı, kimi kişisel çıkarların parti ve ülke çıkarlarının önüne geçebildiği bir ortamı solumaktan ve her geçen gün iktidar umutlarının azaldığını görmekten fevkalade rahatsızlık duyuyordum ki rahatsız olduğum bu hususlarda eleştiri ve önerilerimi de Sayın Genel Başkan'a her fırsatta arz ediyordum."