İlhan Cavcav'dan Aziz Yıldırım ve 4 büyüklere sert sözler

İlhan Cavcav'dan Aziz Yıldırım ve 4 büyüklere sert sözler

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Habertürk TV'de Faik Çetiner'in sunumuyla yayınlanan Spor Türk programına telefonla bağlandı.

Cavcav, dün kaybettikleri Bursaspor maçının ardından yaptığı, "Mustafa Kaplan'ı görevden aldım. Takımı haftaya ben çıkaracağım" açıklamasıyla ilgili konuştu.

Konuyla ilgili olarak Cavcav "10-12 yaşımdan itibaren 19 Mayıs Stadı'nda maç izleyen biriyim. Nasıl başkan olarak maçları kaçırmıyorsam, o zamanlarda da kaçırmıyordum. Daha evvel diğer Ankara takımlarının maçlarını da izliyordum. İyi futbolu analiz eden iyi bir seyirciyim. Mosheou, Khuse ve Kona'yı Afrika'ya gidip aldığım zamanlar bana başka futbolcuları tavsiye etmişlerdi. Ben tavsiye edilenleri almadım. Bunları aldım. Ve tek maç izleyerek aldım. 3-5 maçlarını izlemedi. Geremi de bunlara dahildir. Hepsi başarılı oldu. Gençlerbirliği olarak kasamıza iyi paralar koyduk. Allah'tan başka kimseye borcu olmayan bir kulübün başkanlığını yapmaktayım. Ben, kendimi o kadar bu işin içine verdim ki Gençlerbirliği galibiyeti ya da mağlubiyeti beni etkiliyor. Dün yaptığım hareketin doğru olmadığını kabul ediyorum. Ama sinirliydim. Hocaya değişiklik için yaptığım istek doğru değildi. Hiçbir zaman takımı ben yapmadım. Ama ben bu hocayı, hoca değil bir ağabeyi görerek davrandım. Yeni gelecek teknik direktörle de böyle olacağız diye bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"DÖRT BÜYÜKLERİ İHRAÇ EDİN"

Kulüpler Birliği Onursal Başkanlığı'na getirilen Cavcav, ligdeki gergin ortamla ilgili de şöyle konuştu: "Fenerbahçe Galatasaray'la, Galatasaray Fenerbahçe'yle, Fenerbahçe Trabzonspor ile, Trabzonspor da Fenerbahçe ile uğraşıyor. Bunlar kara leke olarak tarihe yazılacaktır. Büyüklük Allah'a mahsustur. Bu 4 tane büyük kulübümüzün bir araya gelip birlik ve beraberliğe çanak tutması lazım. Ben TFF'nin yerinde olsam bu 4 kulübü, Türkiye 1. Ligi'nden ihraç ederim. Bundan daha iyi olmazsa şerefsizim. 14-13 kulüp de kalsak ben hayatta olduğum müddetçe vakfı dağıtmam. Ben yabancı oyuncu ile ilgili 6+2 kararı konusunda anlaştım. Tüm kulüplerden alınan onay ve noter imzasıyla yürürlüğe koyulacağı söylendi. Bunu engelleyen Sayın TFF Başkanı Yıldırım Demirören. Beni aradı, "Bu kağıtları bana göndermene gerek yok" dedi. "Bana, senin yaşlı olduğun için itiraz edemediklerini söyledirler" dedi. Ben de toplantıda bunu sordum. Kulüp temsilcileri, "Biz böyle bir şey demedik" dediler. Ben de "O zaman bu vakfın başkanlığını yapmam" dedim. İstifa ettim."

"AZİZ YILDIRIM ELİNİ AYAĞINI ÇEKMELİ"

İlhan Cavcav, son olarak Aziz Yıldırım'ın Türk futbolundaki herkesin bildiklerini anlatıp, yargılanması gerektiği yönündeki söylemlerine şu şekilde cevap verdi: "Ben Aziz Yıldırım'a şunu söylemek isterim: Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü. Açılırsa Türkiye duman olur. Bunları açmanın faydası yok. Fenerbahçe'yi bırakacak. Türk futbolundan elini ayağını çekecek. Bu adam elini ayağını çekmedikçe Türk futbolu bir adım ileri gitmez. Birkaç yıl sonra kulüpler kapanır. Tek sorumlu Yıldırım'dır."