İlk yerli elektrikli 2017'de geliyor

İlk yerli elektrikli 2017'de geliyor

'BEGLER' isimli otomobilde Türkiye'nin ilk yerli otomobili olan Devrim'den çizgiler de bulunuyor. Aracın 20 bin üretimine kadar maliyeti 50-60 bin lira civarında olacak.

30'DAN FAZLA AKADEMİSYENİN KATKISI VAR

Eskişehir'deki Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulan BEGLER, 15 farklı üniversiteden 30'dan fazla akademisyenle birlikte yürüttüğü çalışmayla Türkiye'nin elektrikli ilk yerli araç olan BEGLER 2017'de piyasaya sürmeyi hedefliyor.

İlk yerli elektrikli 2017'de geliyor

YÜZDE 88 YERLİ

BEGLER Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yıldız, "Bataryasından motoruna, aydınlatma sisteminden iç döşemesine kadar birlikte çalıştığımız 11 farklı iş ortağımız var. Otomobilimizde yerlilik oranımız yüzde 88'in üzerindedir. Ülkemizde batarya hammaddesi lityum üretimimiz yok. Bunu yurtdışından alıyoruz. Bu otomobili hem Eskişehir'in hem de Türkiye'nin bir markası olarak uluslararası pazara sunmayı hedefledik. Otomobil tam şarjla 160 kilometre yol kat edebiliyor. Batarya kapasitemiz ve menzil ile ilgili geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Akademisyenlerimiz ile gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde araç ağırlığında devrim niteliğinde çözümleri pazara sunacağız" dedi.