İlknur İnceöz: Pervin Buldan yeter sayısı yoktur dedi
ensonhaber.com

1

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bugün Genel Kurulda, MHP'nin grup önerisinin oylamasında CHP'nin toplantı yeter sayısı istediğini anımsattı.

"DOKUNULMAZLIK ÖNERGESİ GÖRÜŞÜLEMEDİ"

İkinci yoklamada yeter sayısı ziyadesiyle olmasına rağmen sisteme giremeyen milletvekillerinin pusulalarının kabul edilmediğini ve bir kişi eksik ile Meclis çalışmalarına 17 Mayıs Salı gününe kadar ara verildiğini belirten İnceöz, dokunulmazlıklarla ilgili çalışma takviminin ve gensoru önergesinin görüşülemediğini söyledi.

"PERVİN BULDAN SAYI YETERLİ OLDUĞU HALDE DEĞİL DEDİ"

İnceöz, "Meclis Başkanvekili görevini ifa ederken İçtüzüğe göre hareket etmesi gerekirdi. Toplantı yeter sayısı olduğu halde 'yoktur' diyerek hem İçtüzüğü hem de millet iradesini gasbetmiştir. Tarafsız yönetimden uzaklaşmıştır" diye konuştu.

İnceöz, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın görevini ifa ederken İçtüzüğe göre hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Toplantı yeter sayısı olduğu halde 'yoktur' diyerek hem İçtüzüğü hem de millet iradesini gasp etmiştir" dedi.

"CHP, HDP'NİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIDI"

"CHP, HDP'nin değirmenine su taşımıştır" ifadesini kullanan İnceöz, "Bu işbirlikçi tutumu, CHP'nin dokunulmazlıklarla ilgili oylamada izleyeceği tavırla ilgili de bize bir fikir verdi. Dokunulmazlıklar konusunda da aynı tavır içinde olabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

Dokunulmazlıklarla ilgili teklifin birinci turunu 17 Mayıs Salı, ikinci turunu da 20 Mayıs Cuma günü gerçekleştirmeyi planladıklarını bildiren İnceöz, bugün oylama sırasında Genel Kurulda 200'ün üzerinde AK Partili milletvekilinin bulunduğunu dile getirdi.

BULDAN'IN TAVRI İLE İLGİLİ GİRİŞİMDE BULUNULABİLİR

İnceöz, bir soru üzerine, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın tavrıyla ilgili girişimde bulunabileceklerini belirtti.

İnceöz, bir gazetecinin "Başkanlık sistemiyle ilgili partinizden farklı açıklamalar geliyor" sözleri üzerine, "Partili cumhurbaşkanı ve başkanlık sistemiyle ilgili iki açıklama da birbirinin tamamlayıcısıdır. Sayın Canikli'nin 'partili cumhurbaşkanı' açıklaması şu anki durumun adını koymaktır. Bu, başkanlık veya yarı başkanlık sisteminden taviz verdiğimiz ya da döndüğümüz anlamına gelmez" dedi.