İngiliz öğrencilerden Suriyeli mülteci çocuğa işkene
ensonhaber.com

İngiltere’nin Huddersfield kentinde okuluna giden Suriyeli bir çocuğun peşine İngiliz öğrenciler takıldı. Önce çocuğa laf atmaya başlayan İngilizler, daha sonra çocuğun üzerine saldırdı. Bir kolu sargıda olan çocuk ayakta kalmaya çalıştıysa da başarılı olamadı, İngiliz öğrenci tarafından yere yatırıldı.

İngiliz öğrencilerden Suriyeli mülteci çocuğa işkene

İngiliz öğrencilerden Suriyeli mülteci çocuğa işkene ViDEO

İŞKENCE YÖNTEMİ

İngiliz çocuk yerde darbettiği Suriyeliye, CİA’nın uyguladığı işkence yöntemlerinden biri olan waterboarding’i uyguladı. Çocuğun yüzüne su döken İngiliz, işkence gerçekleştirdiği sırada oldukça mutlu ve bu durumdan keyif alıyor gibi görünüyordu.

Yüzüne su dökülen Suriyeli çocuk ise yerde yaşam mücadelesi vererek boğulmamaya çalıştı.

İngiliz öğrencilerden Suriyeli mülteci çocuğa işkene

KİMSE YARDIM ETMEDİ

İngiliz çocuğun bu zorbalığına karşı çevredekilerin hiçbiri Suriyeli'ye yardım etmedi. Yardım etmek bir yana kavgayı bile ayırmaya çalışmadılar. Olayın ardından Suriyeli çocuk İngiliz'den kaçmayı başarırken, bir okulun bahçesinde yaşanan bu durum bile mültecilerin yaşam standartlarını gözler önüne seriyor.

İngiliz öğrencilerden Suriyeli mülteci çocuğa işkene

SORUŞTURMA AÇILDI

Olayın 25 Ekim’de gerçekleştiği belirtilen açıklamada, bir gün sonra saldırının kendilerine ihbar edilmesini takiben başlatılan soruşturma kapsamında 16 yaşında bir erkek öğrencinin sorgulandığı kaydedildi.

Saldırganın nefret suçu kapsamında mahkemeye sevk edildiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, saldırının kurbanı olan Suriyeli mülteci ile ailesinin de korunmasına yönelik tedbir alındığı bildirildi.

Polis, Suriyeli çocuğun daha önce maruz kaldığı bir başka saldırıyla ilgili olarak da 3 öğrencinin sorgulandığını duyurdu.

Olayın gerçekleştirildiği okul Almondbury Community'den yapılan açıklamada da olayın “son derece ciddiyetle” ele alındığı vurgulandı.

BAĞIŞ KAMPANYASI

Öte yandan videonun yayılmasını takiben gönüllülerin başlattığı bir kampanya ile Suriyeli mülteci çocuk için yaklaşık 50 bin sterlin bağış toplandı.