İngiliz Sterlini değer kaybetti

İngiltere'deki tarihi AB referandumunda şaşırtan sonuç İngiltere'deki tarihi AB referandumunda şaşırtan sonuç İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ın kaderini belirleyecek olan referandumda oyların büyük bölümü sayıldı.

İngiliz Sterlini değer kaybetti

YÜZDE 51 AYRILALIM DEDİ

Resmi olmayan sonuçlara göre, referandumda AB'den ayrılma (Brexit) yönünde oy kullananların oranı yüzde 51.7. 'AB'de kalalım' diyenlerin oranı ise yüzde 48.3.

STERLİN DİBE VURDU

Referandumda ortaya çıkan tablonun ardından İngiliz sterlini, 1985'ten bu yana dolar karşısındaki en düşük seviyeye geriledi. Sonuçların AB'den ayrılığı işaret etmesiyle birlikte, sterlin-dolar paritesi 1.3525 oldu. Sterlin 4 liradan işlem görüyor.

İngiliz Sterlini değer kaybetti

İngilizler Dolar ve Euro almak için sıraya girdi İZLE

İNGİLİZ MERKEZ BANKASI MÜDAHALE ZORUNDA KALABİLİR

İşçi Partisi’nin Gölge Maliye Bakanı John McDonnell, İngiliz Merkez Bankası’nın sterlinin değerini artırmak için müdahalede bulunmak zorunda kalabileceğini söyledi.

DOLAR SABAH YURT DIŞINDA 3 TL'Yİ GÖRDÜ

Dolar Türk Lirası karşısında, İngilterw'deki AB referandumunun ilk sonuçlarına göre "ayrılma" (Brexit) yanlılarının hafif ağır basması sonucu ortaya çıkan endişelerle, sabah saatlerinde 3.00 seviyesinin üzerini gördü. Dolar/TL, 3.0032 seviyesine kadar çıktıktan sonra, sabah 2.9840 seviyesine geldi. Euro ise 3,26 düzeyinde seyrediyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Tüm dünyada piyasalar, kamuoyu araştırmaların tersine, Brexit yanlılarının ilk sonuçlarda önde gitmesine sert tepki verdi. Güvenli liman nitelğindeki varlıklar güç kazanırken, risk varlıklarına satış geldi. Yen, ABD hazine tahvilleri ve altın değer kazanırken, aralarında TL'nin de olduğu gelişen piyasa para birimler, hisse senetleri, sterlin ve euro sert düşüşler gösterdi. Altın sabah saatlerinde ons fiyatı olarak 1340 doların üzerine çıktı.