İngiliz The Week dergisinin IŞİD endişesi

İngiltere bir biri ardına gelen IŞİD haberleriyle çalkalanıyor. Geçtiğimiz haftalarda IŞİD tarafından yayınlanan bir videoda Amerikalı James Foley'in kafasını kesen kişinin Abdel Majed Abdel Bary adlı bir İngiliz vatandaşı olduğu ortaya çıkmştı.

Bu haberden sonra 52 yaşındaki İngiliz rockçı Sally Jones'un da IŞİD'e katıldığı öğrenildi. Ülkede geniş yankı bulan bu haberler sonrası İngiliz basını da IŞİD'e katılan vatandaşlar konusundaki endişelilerini dile getirmeye başladı.

THE WEEK: İNGİLİZ YAPIMI TERÖRİZM BELASI

Ünlü İngiliz dergisi The Week, 500 ila 1,500 İngiliz vatandaşının IŞİD'e katıldığını belirterek Fransa'dan sonra en çok cihatçı yetiştiren ülkenin İngiltere olduğunu söyledi.

İngiliz The Week dergisinin IŞİD endişesi

HÜKÜMETİ SUÇLADILAR

Dergi, "Islamic extremists: born and bred in Britain" (İngiltere'de doğup yetişen Radikal İslamcılar) başlıklı haberinde "ülkenin liberal olması gereken zamanlarda sert, sert olması gereken zamanlarda ise liberal davranmasının" cihatçıların türemesindeki en büyük neden olduğunu savundu.

Blair, zamanlarında Müslümanları gereksiz bir baskı altında hissettiren bir politikanın uygulandığını söyleyen dergi, son yıllarda ise radikal İslamcıların çok başıboş bırakıldıklarını belirtti.

İngiliz The Week dergisinin IŞİD endişesi

İngiliz The Week dergisinin IŞİD endişesi