İngiltere'de İşçi Partisi lideri istifa etti
ensonhaber.com

işçi partisi

Ed Miliband öncülüğündeki İşçi Partisi, seçim öncesi anketlerde yakaladığı performansın gerisinde kaldı. İşçi Partisi lideri Ed Milliband, partisinin seçimlerde uğradığı hayal kırıklığı ardından istifasını açıkladı.

Böylece Birleşik Krallık'taki genel seçimlere Muhafazakar Parti karşısında giren ve kaybeden 3 partinin genel başkanı da istifa etmiş oldu.

"ARTIK LİDERLİĞİ BAŞKASININ ALMASININ ZAMANI GELDİ"

Milliband, parlamentodaki sandalyelerini kaybeden arkadaşları için çok üzgün olduğunu söyledi ve "İngiltere'nin daha güçlü bir İşçi Partisi'ne ihtiyacı var. Artık liderliği başkasının almasının zamanı geldi" dedi.

Milliband, partinin yeni lideri seçilene kadar yardımcısı Harriet Harman'ın geçici olarak bu görevi üstleneceğini söyledi.

İngiltere'de İşçi Partisi lideri istifa etti İZLE

İSKOÇYA OYLARI İŞÇİ PARTİSİ'Nİ ETKİLEDİ

İşçi Partisi'nin kaybetmesinin en büyük nedenlerinden birisi ise İskoçya'dan çıkarılan milletvekillerinin neredeyse tamamen İskoç Ulusal Partisi SNP'ye geçmesi oldu.

Geçtiğimiz dönem 256 milletvekiliyle parlamentoda temsil edilen İşçi Partisi, seçimlerde 26 sandalye kaybetti.

LİBERAL DEMOKRAT PARTİ LİDERİ İSTİFA ETTİ

Seçimlerde büyük hezimete uğrayan Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg istifa etti.

İktidarın küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'nin lideri Clegg, istifa konuşmasında "Bu seçimlerin Liberal Demokratlar için fevkalade zor olmasını zaten bekliyordum" dedi.

Arkadaşlarının parlamentodaki sandalyelerini kaybetmeleri için 'çok üzücü' diyen Clegg, sonuçların tahmin edebileceğinden çok daha ezici olduğunu söyledi.

Liberal Demokrat Parti'nin 2010 seçimlerinde elde ettiği 57 milletvekili sayısı bu seçimlerde 8'e düştü.

UKIP LİDERİNDEN İSTİFA

UKIP lideri Nigel Farage, milletvekili seçilmemesi üzerine istifa etti. Milletvekili seçilemeyen Farage, partisinin seçimlerdeki zayıf performansının İskoçya'daki 'deprem'den kaynaklandığını söyledi.

Farage, seçmenlerin İşçi Partisi - SNP koalisyonundan korktukları için Muhafazakârlara oy verdiklerini belirtti.

David Cameron İngiltere'de tek başına iktidar oldu

İngiltere'de İşçi Partisi lideri istifa etti