Instagram hesabı ele geçirilen Honor Türkiye'den resmi açıklama
Özel Haber

Muhammet KARAL Özel Haber /

Huawei'nin alt markası Honor'un resmi Instagram Türkiye hesabı, dün gece ele geçirildi. Hesabı ele geçiren kişi, resmi hesap üzerinden canlı yayın gerçekleştirerek herhangi bir amacının olmadığını belirtti. Honor Türkiye resmi hesabından çeşitli hikaye ve gönderi paylaşımında bulunan şahıs, polisin onu yakalayamayacağını ve Bulgaristan'da yaşadığını söyledi.

honor

Yaklaşık 3 buçuk saat ele geçirilen hesap, daha sonra 23:40'ta Honor tarafından geri alındı. Ardından sosyal medyada, hesabın onaylanmış olmasına rağmen Honor'a ait olmadığı ve bilgisayar korsanlarının takipçi artırmak için bu hesabı kullandığı yönünde söylentiler ortaya çıktı.

HONOR'DAN ENSONHABER'E RESMİ AÇIKLAMA

İddiaların doğruluğunu araştırmak ve konu hakkında detaylı bilgi alabilmek için Honor Türkiye ekibine ulaştık. Yetkililer, @honorturkiye Instagram hesabının Honor'a ait olduğunu doğrularken, Honor'un konuyla ilgili yaptığı resmi açıklama ise şöyle:

''Honor Türkiye resmi Instagram hesabımıza, 18 Şubat 2019 tarihinde bir siber saldırı gerçekleştirilmiştir. Instagram hesabımıza 20.10 ile 23.40 arasında  ulaşmakta sorun yaşasak da 23.40 itibarıyla sorun çözülerek, hesabımız yeniden kontrolümüze geçmiştir. Siber saldırıda bulunan/bulunanlar hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Yasa dışı olarak yapılan paylaşımlar sonucunda takipçilerimize verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle özür diler, müşterilerimizin kişisel bilgileriyle ilgili herhangi bir güvenlik açığı bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.''