Siyasetçilerin giyim tarzı nasıl olmalı

Siyasetçilerin giyim tarzı nasıl olmalı

Özellikle giyime artık büyük önem verildiğini ifade eden ünlü Kreatör Ahmet Özceyhan, adayların projeleri ile yarışırken artık giyim tarzları konusunda da danışmanlık hizmeti aldıklarını söyledi.

GİYİM SEÇMENİN PSİKOLOJİSİNİ ETKİLİYOR

Özceyhan, klasik seçim çalışmalarının yerini beden dili, imaj danışmanlığı, diksiyon gibi eğitimlerin aldığı çok yönlü çalışmalara bıraktığına dikkat çekerek, “Özellikle giyim tarzı imaj çalışmalarının en başında yer alıyor. Giysiler, kullanılan aksesuarlar, seçmen psikolojisini direkt etkiliyor. Adaylar mesajlarını verirken seçmeni önce etkilemenin gerekliliğini, bunun da duruşu ve görüntüsü ile kabul görmesinden sonra gerçekleştiğini öğrendi” dedi.

KIYAFETTE İYİ HİSSETMELERİ GEREKİYOR

Son yıllarda giyimine daha çok özen gösteren siyasetçilerden çok sayıda kişiye hizmet verdiğini belirten Özceyhan, kumaş seçiminden modellere ve hatta renk seçimine kadar özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Siyasetçilerin alışılagelen tercihlerinin değiştiğini belirten Özceyhan, “Siyasetçilerimiz yüklendikleri ağır sorumluluğa bir de seçim çalışmaları koşuşturması eklenince resmiyetten ödün vermeden rahat giysileri tercih ediyorlar. Kendilerini giydikleri kıyafetler içinde iyi hissetmeleri verdikleri enerji ile de doğru orantılı, hatta seçmen üzerinde de pozitif anlamda etki yaratıyor. Bunun yanında karizmalarına katkıda bulunacak, liderlik özelliklerini öne çıkaracak, seçmen psikolojisini etkileyecek seçimler de yapıyoruz. Giyim, kişilik özelliklerini, hayattaki duruşunu, hatta düşünce yapısını ortaya koyan önemli bir unsur'' diye konuştu.

LİDER GÖRÜNTÜSÜNE BÖYLE SAHİP OLUNMAZ

Siyasetçilerin önemli yanlışlar yaptığına da değinen Özceyhan, milletimizin karizma ve güç, liderlik özelliklerine büyük önem verdiğini belirterek şunları söyledi: “Neredeyse elleri kapatan kol boyları, yakası bozulmuş gömlekleri, omuzlardan düşen ceketleri, bir beden büyük emanet gibi duran takımları ile lider görüntüsüne asla sahip olunamaz. Dünyanın pek çok yerinde sayısız defileler gerçekleştirdim, pek çok kez liderleri ve siyasetçileri yakından görme şansına sahip oldum. Özellikle seçim dönemlerinde hedef kitlelerinin ve vermek istedikleri mesajların içeriğine uygun giyim tarzları seçtiklerini gördüm. Mesela ülkemizde genç nüfus yoğunlukta, biz de mesajları iletebilmek ve anlaşılabilir olmakta bunun önemini bilerek davranmalıyız. Siyaset bir vitrin, mesajdan önce kendinizi sunuyorsunuz. Genç nüfusun ağırlıklı olduğu bir ülkede yaşıyoruz, genç nesil tarafından beğenilen siyasetçi yarışa önde başlıyor. Gençler görüntüye, imaja büyük önem veriyor.''

“RENK SEÇİMLERİ ÖNEMLİ”

Ahmet Özceyhan, renklerin önemine de vurgu yaparak şunları söyledi: “Ciddi görünüm için siyah ve lacivert ağırlıklı giyinen siyasetçilerimizin vizyonları da değişti. İnsan psikolojisi üzerinde etki yaratan renkler de çokça kullanılmaya başlandı. Tabii yerine göre seçim yapılıyor, halkla iç içe olunan bir ortamda güven hissini arttıran, topluluğa konuşma yaparken dürüstlüğü, samimiyeti ve sıcaklığı hissettiren, meydanlarda halka seslenirken enerjiyi geniş kitlelere yayabilen renkler tercih nedeni oluyor. Koyu renk bir takım elbise giyiliyorsa, gömlek ve kravat seçimi renkli olabilir. Örnek vermek gerekirse bej ve beyaz olumlu hisler yaratıyor, sarı umut, iyimserlik ve denge sağlıyor. Mavi, görüldüğünde vücutta nörotransmitter salgılanmasını sağlayarak sakinleştirme etkisi yaratıyor. Kırmızı ise güç algısı oluşturuyor.''