Irak'ta gösterilerin şiddeti arttı: İnternete erişim yok
AA

Bağdat'taki protestolar, ikinci gününde de sürüyor ...

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyindeki Eş-Şaab bölgesinde toplanan göstericiler, "yolsuzluk ve işsizliğe çözüm bulamadığı ve kamu hizmetlerindeki yetersizlik" nedeniyle hükümeti protesto etti.

Güvenlik güçleri; Tahrir, Tayaran, Hallani ve Endülüs meydanları başta olmak üzere birçok alanda toplanan göstericileri dağıtmak için gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Irak'ta gösterilerin şiddeti arttı: İnternete erişim yok

Iraklı kadınların barışçıl tutumun korunması amacıyla eylemlere katılması da kolluk kuvvetlerini güç kullanmaktan alıkoymadı.

Kentte bazı yollar ulaşıma kapatılırken, internet erişiminde de zaman zaman kesintiler oluyor. Bu arada Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin de katıldığı Ulusal Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplantısı devam ediyor.

Irak'ta gösterilerin şiddeti arttı VİDEO

ÖLÜ SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Irak'taki hükümet karşıtı gösteriler, ağırlıklı olarak başkent Bağdat ve güney bölgelerinde sürüyor. Güvenlik güçleri de göstericilere zaman zaman gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor.

Gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı.

İNTERNET KESİLDİ

Gösteriler sebebiyle Irak'ın birçok kentinde internet kesintisi yaşanıyor.

İnternet kesintisinden, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hariç ülkenin birçok vilayetinin etkilendiği belirtiliyor.

Hükümetten söz konusu erişim kesintisiyle ilgili henüz açıklama yapılmadı.
Gösterilerden dolayı ülkede sosyal medyaya erişim de durduruldu. Hükümet; Twitter, Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi sosyal medya mecralarına erişimi engelledi.

Irak'ta gösterilerin şiddeti arttı: İnternete erişim yok

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Zikar (Amara) vilayetinde, güvenlik güçlerinin gösterilere müdahalesi sonucu 1 gösterici yaşamını yitirdi.

Bunun üzerine göstericiler, Zikar Vilayet Meclisi'ni basarak ateşe verdi. 
Başkent Bağdat'ta ikinci gününde de devam eden hükümet karşıtı gösterilere güvenlik güçleri gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Bağdat'taki El-Halani ve El-Endülüs meydanları başta olmak üzere birçok alanda düzenlenen gösterilere, güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi için kadınlar da katıldı. Buna rağmen güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Irak'ta gösterilerin şiddeti arttı: İnternete erişim yok

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin katılımıyla olağanüstü toplanan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı ise devam ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)