İslam cinsiyet değiştirmeye izin veriyor

İslam cinsiyet değiştirmeye izin veriyor

HaberTürk'te Türkiye'nin Nabzı programında ilahiyatçı Şaban Ali Düzgün'ün cinsiyet değiştirme operasyonları ile ilgili söyledikleri tatışma yaratacak. Ünlü oyuncu Nil Erkoçlar'ın ameliyatla göğüslerini aldırıp erkek olması olayı sonrası cinsiyet değiştirme tartışmaları yeniden gündemde. Bu konuyla ilgili ilahiyatçılar tarafından da farklı görüşler ortaya atıldı.

Güzellik Fetişizmi'nin ve Estetik operasyonların konuşulduğu programda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı Şaban Ali Düzgün'ün sözleri programa damga vurdu. Düzgün, cinsiyet değiştirme ameliyatları için "İslam izin vermiştir" dedi.

"İSLAM BUNA İZİN VERMİŞTİR"

Düzgün cinsiyet değişikliğiyle ilgili şu ifadelere yer verdi; "Gerekirse, zorunlu görülürse bir insanın cinsiyet değiştirmesine dahi İslam alimleri izin vermişlerdir. Ancak Hermafroditler bunu yapabilirler. İslam buna izin vermiştir. "

ÜRESİN: ''İSLAM ONAY VERMİYOR''

İlahiyatçı Şaban Ali Düzgün'ün aksine muhafazakar kesimin yaşam koçu olarak bilinen Sibel Üresin de konuk olduğu programda İslam'da kesinlikle cinsiyet değişikliği diye bir şeyin olmadığını ileri sürdü. Üresin yaptığı açıklamada: "İslam buna onay vermiyor. Ben insanların görüşlerine saygı duyuyorum. Kişisel tercihi kendisini bağlar. Allah'ın rahmeti gazabından daha büyüktür. İnsan olduğu için saygı duyuyorum. Din buna sıcak bakmıyor. Kadın fahişelik yapıyordur ne yapacağız buna. Rabbim göründüğümüz gibi olmayı bize nasip etsin" ifadelerine yer verdi.

İRAN'DA CİNSİYET DEĞİŞTİRMEK SERBEST

İran İslam Devrimi'nin önderi İmam Humeyni, 1978 yılında verdiği bir fetvada "Kişi o cinsten olmadığına kesin karar vermişse cinsiyet değiştirebilir" diyor.

Bugün İran İslam Cumhuriyeti'nde bu fetva uyarınca cinsiyet değiştirme ameliyatları yapılabiliyor.

Bunun için bir doktor raporu ve üç din adamının izni gerekiyor.

İslam cinsiyet değiştirmeye izin veriyor

İslam cinsiyet değiştirmeye izin veriyor