İsmet Yılmaz ile Erdoğan bedelli askerliği görüşecek

İsmet Yılmaz ile Erdoğan bedelli askerliği görüşecek

Türkiye'de 800 bin civarında vatandaşı ilgilendiren bedelli askerlikle ilgili açıklama Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Başbakanımızun Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında" diyerek müjdeyi verdi, ama Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda daha kesin konuştu: Çıkıyor, az kaldı, bekleyin.

Yılmaz, Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta Köşk'e çıkmasının ardından bu konuyu ele alacaklarını söyledi. Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda 800 bin kişinin bedelli askerlik beklediği belirtiliyor.

ERDOĞAN UMUT VERMİŞTİ

Erdoğan, seçimler öncesinde "Bedelli konusunda her türü kolaylık için gerekli adımları atacağız. Seçimden sonra Genelkurmay Başkanımız, Savunma Bakanımızla gerekli görüşmeler sonunda bir neticeye varırız" açıklaması binlerce kişinin umudu olmuştu.

YENİ YASAMA YILINDA MECLİS'E SEVK EDİLEBİLİR

Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin Erdoğan'ın da talimatları doğrultusunda olgunlaştırılarak, Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor.

10 MİLYAR LİRA GELİR BEKLENİYOR

Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin en fazla 20 bin TL olması bekleniyor. Ancak bu bile çok büyük bir tahsilat anlamına geliyor. 500 bin kişinin bedelli uygulamasından yararlanmak üzere 20 bin TL ödediği varsayıldığında, devletin kasasına tam 10 milyar TL girmiş olacak.