Isparta'da çelenk krizi

Isparta'da çelenk krizi

Isparta'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymak isteyen CHP'lilere polis izin vermeyince arbede çıktı.

ÇELENK KRİZİ

Bunun üzerine Isparta Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyan CHP'liler, 'Hükümet istifa' diye slogan atarak Hükümet Meydanı'na yürüdü.
30 Ağustos Zaferi Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü kutlamaları, çelenk kriziyle başladı.

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol ve bir grup partili, sabah saatlerinde Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymak istedi. Meydanda önlem alan polis, CHP'lilerin çelenk koymasına izin vermedi. Polis ve partililer arasında bir süre çelenk krizi yaşandı.

ISPARTA'DA ARBEDE

İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Kısa süreli arbedenin ardından CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve beraberindekiler, çelengi Isparta Belediyesi karşısındaki Atatürk Anıtı'na bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup, Çevik Kuvvet eşliğinde Mimar Sinan Caddesi'nde 'Gençlik Marşı'nı söyleyerek Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜLER

Yürüyüş boyunca sık sık 'Susma sustukça sıra sana gelecek', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atan grup, geçit töreni için bekleyen askerleri de alkışlayarak selamladı. Hükümet Meydanı'na gelen partililer, burada 'Hükümeti istifa' diye slogan attı. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, yeniden saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı söyledi.

'TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE KUTLANMIYORSA HİÇ KUTLANMASIN'

Çelenk bırakmalarına izin verilmemesine tepki gösteren Başkan Şenol, Türkiye'de milli bayramların kutlanmasında çelenk sunma törenleri büyük sıkıntı yaratmaktadır. Kim rahatsız oluyor, anlayamıyoruz. Çelenk koymak simgesel bir olaydır. Bu bayram Türk milletinin gönlünde kutlanmıyorsa hiç kutlanmasın dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.