Isparta'da kaza: 17 ölü 28 yaralı

ısparta-kaza

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy köyü, Atsuz köyü ve Akşehir'in Asıl Mahallesi'nden alınan ve Gelendost'a elma toplamaya giden yevmiyeli 45 işçiyi taşıyan Metin Aslan Alp yönetimindeki 42 D 0881 plakalı midibüs, sabah saat 07.00 sıralarında virajlı yolda takla atarak devrilmişti.

17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada 16 kişi hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan yaralılardan Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'nde tedavi gören bir yaralının daha hayatını kaybettiği kaydedildi.

Isparta'da kaza: 17 ölü -GALERİ

Isparta'da kaza: 17 ölü İZLE

Isparta'da kaza: 17 ölü 28 yaralı

KAYMAKAM KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Kazanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, kazanın oluş nedeni ile ilgili incelemelerin devam ettiğini kaydederek, "Bugün çok elim bir kaza sonucu 17 insanımız vefat etti, 28  yaralımız var. Sabah 07.00 civarında ilçemize ihbar geldi. İhbar alınır alınmaz sağlık ekiplerimiz ve güvenlik güçlerimiz olay yerine intikal ettiler. Kazanın olduğu yer Yalvaç'tan 20 kilometre mesafede. Akşehir ilçesinden Gelendost ilçemize elma toplamaya giden işçiler. Hepimiz çok üzgünüz. Kazanın oluş nedeniyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızın incelemeleri devam ediyor" dedi.

Isparta'da kaza: 17 ölü 28 yaralı

KAZA YERİNE GELEN YARALI YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Kazada ölenlerin 14 tanesinin kadın olduğu, birinin erkek ve birisinin de 14 yaşında erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Diğer yandan kaza yapan minibüsü şoförü Metin Aslan Alp'in de olay yerinde hayatını kaybettiği, kazada yaralananların ise Isparta, Konya, Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerinde çeşitli hastanelerde tedavi altına alındıkları bildirildi. Kazanına ardından karayolu yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapalı kaldı. Kazayı duyan kazazede yakınları olay yerine akın ederken, yaralı yakınları sinir krizleri geçirdi.

ÖLENLERDEN 3 KİŞİNİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Kazada hayatını kaybeden 17 kişiden Havva Caran isimli kadının kaldırıldığı Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği, minibüs sürücüsü Metin Alp ile Muazzez Balık isimli kadının ise olay yerinde can verdiği öğrenildi. Cesetler Yalvaç Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YARALILARIN İSİMLERİ

Akşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altındaki yaralıların adları şöyle:

Esme Altunbay (16), Meral Arslanalp (24), Erkan Arslanalp (16), Buket Keskin (26), Nermin Ölçer (33), Sultan Bozdağ(66), Ömer Akdeniz(31), Rabiya Caran (19), Şerife Aksoy(58), Ömer Samur (47), Sibel Arslanalp (12), Durmuş Ali İlboğa (25).

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle:

"Midibüs sürücüsü Metin Aslanlap, işçiler 15 yaşındaki Velican Çelik, Maksude Ünsal (54), Havva Ceran, Arife Aktaş, Ceylan Aksoy, Reyhan Ceran, Gülseren Yayla, Havva Yiğit, Ayşegül Karataş, Mihri Kale, Ayşe Kale, Şerife Aksoy, Muazzez Balık, Elmas Çeli, Emel Aslanalp".