İsrail'i kınayan Penelope Cruz'u haftanın salağı seçtiler

İsrail'i kınayan Penelope Cruz'u haftanın salağı seçtiler

Aralarında sinema sanatçısı Penelope Cruz, Javier Bardem, yönetmen Pedro Almodovar gibi isimlerin olduğu bir grup İspanyol sanatçının, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'i "soykırım" yapmakla suçlayan manifestosunun yankıları devam ediyor.

İSRAİL'İ KINAYAN SANATÇILARA MAHALLE BASKISI

Manifestonun yayımlanmasının ardından bazı Hollywood yıldızları tarafından gerek sosyal medyada gerekse aktör Jon Voight'in yaptığı gibi mektup yollanarak eleştirilen İspanyol sanatçıları, ciddi şekilde Hollywood baskısı altında kaldı.

Hollywood endüstrisinin önemli isimlerinden Relativity Media'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ryan Kavanaugh, İspanya'da Yahudi düşmanlığının arttığını savunan açıklama yaptı. Yahudi soykırımı olayında hayatta kalan bir ailenin torunu olan Kavanaugh, Bardem, Cruz ve Almodovar'ın da imzalarının olduğu manifestonun kendisinde "büyük bir şaşkınlık yarattığını" dile getirerek, "İspanya'da yahudi düşmanlığı kırımızı alarm veriyor. Başka bir Yahudi soykırımı olamayacağını düşünen tüm Yahudiler İspanya'yı ve Avrupa'nın bir çok yerini dolaşmalı" dedi.

(Resimdekiler sırasıyla Penelope Cruz, Jon Voight ve Javier Bardem)

İsrail'i kınayan Penelope Cruz'u haftanın salağı seçtiler

PENELOPE CRUZ'A "HAFTANIN SALAĞI" AŞAĞILAMASI

Ünlü Amerikan televizyonu Fox'ta yayınlanan "The Five" adlı porogram ise "Amerika'nın büyük bir müttefikini çöpe attığı" gerekçesiyle Penelope Cruz'u "haftanın salağı" olarak niteledi.

İSPANYOL SANATÇILAR: İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR

İspanya'da Javier Bardem, Penelope Cruz, Pedro Almadovar, Fernando Colomo, Veronica Forque, Amaral, Emilio Gutierrez Caba, Rosa Maria Sarda, Benito Zambrano, Javier Fesser gibi isimlerin olduğu yaklaşık 100 kadar entellektüel geçtiğimiz 27 Temmuz'da yayınladıkları manifestoda, Gazze'ye yöenlik saldırıların dolayı "soykırım" yapmakla suçladıkları İsrail'in "BM kararlarını en çok uygulamayan, insan haklarına en az saygı gösteren ve devlet terörizmini uygulayan işgalci bir ülke" olduğunu ifade etmişlerdi.

Manifestonun ardından gelen eleştiriler karşısında, geçen 1 Ağustos'ta kısa açıklama yapma gereği duyan Javier Bardem de "Sadece bir barış çağrısı yaptık. Ne Penelope ne de ben Yahudi düşmanıyız. İsrail halkına büyük saygı duyuyorum ve kayıplarına derin üzüntü duyuyorum" demişti.