İsrailli siyasetçiler de YPG/PKK'ya sahip çıktı
AA

Suriye'de yıllardır süren iç savaşta, DEAŞ'la bir kez olsun çatışmaya girmeyen İsrail'de sağcı siyasetçiler, Türkiye'yi ablukaya almanın bir parçası olan YPG'nin varlığı için "duacı" oldu.

Yıllardır süren işgal politikasıyla Filistin'i yutan, Suriye'deki iç savaşı fırsat bilip, yıllar önce işgal ettiği Golan Tepeleri'ni Trump'ın eliyle resmen sahiplenen İsrail devletinde muhalefet kanadı, Türkiye'nin Barış Pınarı operasyonuna karşı terör örgütüne açıkça sahip çıktı.

Başbakan Binyamin Netanyahu ile kabine üyeleri, Türkiye'nin muhtemel operasyonu ve ABD askeri unsurlarının Suriye sınırından çekilmesine ilişkin sessizliğini korurken muhalefet partilerinden bazı isimler, YPG/PKK'ya destek veren açıklamalarda bulundu.

"YAHUDİ DEVLETİNİ ABD'NİN ELİNE BIRAKMAYIZ"

Eski Eğitim Bakanı ve Yamina (Sağ) İttifakı milletvekili Naftali Bennett, Twitter'da yaptığı paylaşımında, "İsrail halkı olarak, şu anda Türkiye'nin saldırısı altındaki Kürt halkına dua ediyoruz. Bundan çıkaracağımız ders çok basit: İsrail her zaman kendi kendini koruyacak. Yahudi devleti kaderini asla büyük dostumuz ABD'nin de aralarında bulunduğu başkalarının eline bırakmayacak." ifadelerini kullandı.

İsrailli siyasetçiler de YPG/PKK'ya sahip çıktı

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULANMALI, NATO'DAN ÇIKARILMALI"

İsrail'de 17 Eylül'de yapılan erken seçimleri önde tamamlayan Mavi-Beyaz İttifakı'nın iki numarası olan milletvekili Yair Lapid ise ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın Türkiye'ye yönelik "yaptırım" tehdidinde bulunduğu tweet'i alıntılayarak terör örgütüne desteğini dile getirdi.

Lapid, mesajında şunları kaydetti:

"Arkadaşlarım Lindsey Graham ile Chris Van Hollen'in, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlere yapacağı herhangi saldırıya karşılık Türkiye'ye yaptırım uygulanması ve NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısına katılıyorum."

İsrailli siyasetçiler de YPG/PKK'ya sahip çıktı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)