İstanbul Boğazı'ndan 3'üncü kez domuz çıktı

domuz

İstanbul Boğazı'nda meydana gelen olayda, vatandaşlar ve rıhtımdaki görevliler domuzu kurtarmak için uzun uğraşlar verdi.

HALATLA KURTARILDI

Halat atılarak yakalanmaya çalışılan yaban domuzunun bu halatı ısırarak kendini kurtarmaya çalıştığı, ancak kıyıdaki insanlardan ürküp yeniden açığa yüzdüğü görüldü. Dalgalar arasındaki domuz bir teknenin yardımıyla kıyıya yönlendirildi, kıyıdan atılan halatlarla güçlükle de olsa karaya çıkartıldı.

VAHŞİ YAŞAMA GERİ DÖNECEK

Uyuşturucu iğne atılan yaban domuzunun belediye ekipleri tarafından hayvan toplama aracına taşınarak Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon ve Veterinerlik Merkezi'ne götürüldüğü öğrenildi.İstanbul Boğazı'ndan 3'üncü kez domuz çıktı

EN UZUN MESAFE YÜZEN DOMUZ OLDU

Domuzun karaya çıkartıldığı yere en yakın mesafedeki orman kuş uçuşu 20-25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Eğer domuz bu alandan denize girdi ya da düştüyse, 25 kilometrenin de üzerinde bir mesafeyi yüzerek geçti. Bu da bugüne kadar bir domuzun katettiği en uzun mesafe. Domuzların boğazın akıntıları nedeniyle bu kadar uzak mesafelere geldikleri düşünülüyor.

TARABYA VE BEBEK'TEN KARAYA ÇIKTILAR

Geçtiğimiz günlerde de boğaz sularında farklı günlerde iki yüzen domuza rastlanmıştı. İki ayrı domuz, Tarabya ve Bebek sahilinden karaya çıkarılmıştı.