İstanbul-Bursa-İzmir otobanı 28 Aralık'ta açılıyor
İHA

İçerisinde sanat eseri tünel ve devasa viyadüklerinin bulunduğu Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik kısım 28 Aralık Çarşamba günü Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılacak.

İstanbul-Bursa-İzmir otobanı 28 Aralık'ta açılıyor

AÇILIŞ 28 ARALIK'TA

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Başbakan Binali Yıldırım’ın otobanın 25 kilometrelik etabını, sanat eseri tünel ve viyadüklerin açılışını 28 Aralık’ta gerçekleştireceğini belirterek, "Türkiye’nin en önemli ve en büyük projesinde İstanbul’dan Bursa’ya kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. İnşallah Sayın Başbakanımızın da teşrifleriyle Karsak Boğazı’ndan Ovakça’ya kadar olan otoyolun açılışı yapılacak. Böylelikle İstanbul’dan Bursa’mıza kadar olan bölüm tamamlanmış olacak” diye konuştu.

İstanbul-Bursa-İzmir otobanı 28 Aralık'ta açılıyor

"BURSA ÇEVRE YOLU BURSALILARA ÜCRETSİZ"

Bursalıların merakla beklediği soruyu da cevaplandıran Cemalettin Torun, "Otoban, Bursalıların daha önce kullandığı 53 kilometrelik çevre yolu ile birleşecek. Bursalıların çevre yolu olarak kullandıkları Başköy’den Turanköy’e giden bölümde ücret alınmayacak. Bursa çevre yolu ücretsiz olarak hizmet vermeye devam edecek. Bu ara bölümü kullananlar ücret ödemeyecekler" şeklinde konuştu.

DEV PROJEDE SON DURUM

Bugüne kadar 16 milyar liralık imalat yapılan, 2 milyar lira da kamulaştırma bedeli ödenen projede 7469 personel ile birlikte 1774 adet iş makinesi görev yapıyor. Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Yap - İşlet - Devret Projesi 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunlukta inşa ediliyor.

İstanbul-Bursa-İzmir otobanı 28 Aralık'ta açılıyor

12 VİYADÜKTE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yapım çalışmaları tamamlanan Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 100, yapım çalışmaları devam eden Gebze-Bursa kesiminde yüzde 99, Kemalpaşa ayrımı - İzmir kesiminde yüzde 99 olmak üzere projenin tamamında yüzde 73 fiziksel gerçekleşme sağlandığı öğrenildi. İstanbul İzmir projesi kapsamında 17 viyadüğün yapım çalışmaları tamamlanırken 12’sinde ise yapım çalışmalarına devam ediliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)