İstanbul Emniyeti'nden dev operasyonla ilgili açıklama

İstanbul Emniyeti'nden dev operasyonla ilgili açıklama

Altınok, Fatih'te düzenlenen geniş çaplı operasyonda ele geçirilen silah, uyuşturucu madde ve diğer malzemelerin sergilendiği Balat'taki Deniz Şube Müdürlüğü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam yine çok yoğun bir şekilde terör, asayiş, narkotik ve diğer ekiplerle Fatih'te ikinci bir toplu operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaklaşık bin 500 polisin katıldığı operasyonda, Haydariye Mahallesi, Ayvansaray, Karagümrük ve Balat'ta çok yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini anlatan Altınok, organize ve asayişten sorumlu müdür yardımcılarının başkanlığında yapılan operasyondan verimli sonuçlar elde edildiğini vurguladı.

Altınok, operasyonda 4 tabanca, 2 pompalı tüfek, susturucu, jammer, uyuşturucu maddeler, mermiler ve uyuşturucudan elde edilmiş paralar ele geçirildiğini kaydetti. Fatih'te yaşayan vatandaşların çok yoğun alakasını gördüklerini, ilçe sakinlerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu aktaran Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu uygulamalar bundan sonra da devam edecek. İstanbul'da huzuru, sükunu, vatandaşımızın rahatını bozmaya yönelik ne yapılanma varsa hepsinin üzerine kararlı ve güçlü bir şekilde gitmeye devam edeceğiz. Özellikle uyuşturucu noktasında vatandaşımızın çok büyük sızlanmasına sebebiyet veren 'torbacı' dediğimiz sokak çetelerine karşı çok yoğun bir mücadele veriyoruz. Bundan sonra çok daha acımasız bir şekilde üzerine gideceğiz. Hiç kimse İstanbul'da kendisini hukukun, kanunun ve kanunun bize verdiği yetkinin üzerinde göremeyecek. Tüm vatandaşlarımızın müsterih olmasını istiyoruz. Ramazana da İstanbul'da insanlarımızın huzur ve sükun içerisinde girebilmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz."

Altınok, uygulamada 30 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Yakalaması olan şahıslar da var, onları aldık. Cumhuriyet savcılığının talimatları doğrultusunda arkadaşlarımız işlem yapıyor. Uygulama sadece Fatih'e ve bu bölgeye has değil. İstanbul'un neresinde buna ihtiyaç duyarsak, orada aynı çalışmayı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ELE GEÇİRİLEN SİLAH VE MALZEMELER

Operasyonda ele geçirilenler arasında; 4 tabanca, 8 şarjör ve çok sayıda mermi, 1 susturucu, 2 pompalı tüfek, sinyal kesici "jammer" cihazı, 2 çelik yelek, 1 hassas terazi, kenevir bitkisi, bonzainin de bulunduğu çeşitli uyuşturucu maddeler, uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen bir miktar para, cop, pala ve çok sayıda bıçak yer aldı.