İstanbul'da Bayrağa Saygı yürüyüşü

İstanbul'da Bayrağa Saygı yürüyüşü

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen, Türk Mühendisler Birliği, Milliyetçi Avukatlar Derneği, Ülkücü İşçiler Derneği ve farklı sivil toplum kuruluşları ile bazı üniversitelerin gençlik kulüplerinin de destek verdiği yürüyüşe katılanlar, Mecidiyeköy'deki İstanbul Ülkü Ocakları binası önünde toplandı.

Lice'de Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki içeren pankartlar açan gruptakiler, Büyükdere Caddesi üzerinden kortej halinde yürüyüşe başladı.

İstanbul'da Bayrağa Saygı yürüyüşü

"Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Ne mutlu Türküm diyene", "Hepimiz ölelim, bayrağımız yaşasın" sloganları atan ve zaman zaman tekbir getiren grup, Türk ve Doğu Türkistan bayrağı ile Ülkü Ocakları ve MHP flamaları taşıdı.

Yürüyüş sırasında, gruptan bir kişi Şişli Meydanı'ndaki elektrik direğine Türk bayrağı astı.

İstanbul'da Bayrağa Saygı yürüyüşü

Taksim'e yürümek isteyen grup, Şişli Camisi yakınında polis tarafından durduruldu. Burada önlem alan polis ekipleri, gruptakilere Taksim'e yürüyemeyeceklerini belirtti.

Burada bir süre slogan atan grup, İstiklal Marşı söyledi. Bu sırada, bölgede önlem alan TOMA'lara Türk bayrağı asıldı.

İstanbul'da Bayrağa Saygı yürüyüşü

"BAYRAK BABADIR, ANADIR, EŞTİR, KARDEŞTİR"

Gruptakiler adına açıklama yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, bir süredir terör örgütü ile çözüm süreci adı altında müzakere yürütüldüğünü savunarak, bu sürecin teröristleri şımarttığını söyledi.

Güneydoğuda bölücü faaliyetlerin arttığını belirten Yıldırım, bölücülerin Türkiye sınırları içerisinde kendilerini kolluk kuvveti zannederek kimlik kontrolü yaptığını anlattı.

İstanbul'da Bayrağa Saygı yürüyüşü

Yıldırım, başta Diyarbakır olmak üzere farklı illerde güvenlik güçlerine saldırılar yapıldığına değinerek, Lice'de çıkan olaylarda Türk bayrağının indirilmesine sessiz kalındığını ileri sürdü.

Ahmet Yiğit Yıldırım, "Bayrak babadır, anadır, eştir, kardeştir. İktidar, Türk milletinin namusuna gölge düşürmüştür. Vatan bir bütündür asla bölünemez. Vatanın her toprağı kutsaldır. Bizim sınırlarımız, 2. Hava Üssü Komutanlığı'ndan değil, Musul, Kerkük'ten başlar. Yüreği yeten varsa, Kerkük sınırımızdaki, ocaklarımızdaki bayrakları indirsin" diye konuştu.

Canları sağ olduğu sürece bayrağın dalgalanması için mücadele edeceklerini dile getiren Yıldırım, hükümetin kendilerini polisle karşı karşıya getirmek istediğini iddia ederek, ancak kendilerinin yürüyüşlerini sonlandıracaklarını aktardı.

Yıldırım, açıklamasını gruptakilere sağduyulu davranmaları çağrısı yaparak sonlandırdı.

Açıklamanın ardından, "Ülkücü yemini" eden gruptakiler dağıldı. Polis ekipleri, grubun dağılması sonrası yolu trafiğe açtı.