İstanbul'da kaçırılan İspanyol turist kurtarıldı
İHA

TURİST

Edinilen bilgilere göre Interpol’ün İspanya Ofisi, Türk Interpol’üne Jose Ramon Garcia’nın isimli İspanyol vatandaşının 10 Şubat’ta İstanbul’da kaçırıldığını ve annesinden 200 bin Euro fidye istediğini bildirdi.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Jose Ramon Garcia, annesi ve kardeşinin Atatürk Havalimanı’na gelişlerinden itibaren güvenlik kameralarını inceleyen polis, soruşturmayı genişletti.

2 KİŞİ YAKALANDI

Ümraniye’den belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, Jose Ramon Garcia kurtarırken, fidyeyi istedikleri öne sürülen S.A. ile A.R.Y.’yi gözaltına aldı.

Garcia’nın, ifadesinde, "Babamın arkadaşı A.R.Y., annemle beni arayarak, cezaevinde yatan üvey babamı görebileceğimi söyleyip İstanbul’a gelmemi istedi. 6 Şubat’ta İstanbul’a geldik. A.R.Y. ve S.A. bizi babamla görüştürdüler. 10 Şubat’ta bir kafeye giderek oturduğumuzda ise anneme ’Kocanın bize 200 bin Euro borcu var. Sen İspanya’ya git. Bize parayı gönder. Bunun için de oğlunu yanımızda tutacağız’ dediler. Kalmak istemediğimi söyleyince silahla tehdit ederek beni bir eve götürdüler. Annem de parayı bulmak için İspanya’ya gitti" dediği öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklanan zanlıları, cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)