İstanbul'da motosiklet hırsızlarının yüzsüzlüğü
İHA

İstanbul Ümraniye’de bir sitenin bahçesinde park halinde bulunan motosiklet, önceki gün sabah saatlerinde 2 kişi tarafından çalındı.

HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, 2 zanlının siteye başka bir motosikletle gelip otomatik kapıyı kırarak açtıkları, sonrasında da 30 saniye içinde park halindeki motosikleti çaldıkları görülüyor. Görüntülerde siteye geldikleri motosikletle bahçeye giren 2 zanlıdan biri motosikletten iniyor ve hedef aldıkları motosikleti 30 saniye gibi kısa bir sürede çalıştırarak siteden gayet rahat tavırlarla uzaklaşıyor.

Motosikleti çaldılar, sahibini arayıp para istediler

"30 SANİYE İÇERİSİNDE ALIP GÖTÜRÜYOR"

Oto iklimlendirme işiyle uğraşan ve motosikleti hırsızların hedefi olan Muhammet Duman, olayı şu sözlerle anlattı: Sabah saat 06.00 sularında 2 kişi, motosikletle siteye geliyor. Sitenin otomatik kapısını kırıp içeri giriyor ve motoru 30 saniye içerisinde alıp götürüyor. Şikayetçi olduk. Emniyet güçlerinin çalışmalarından detaylı şekilde haberimiz yok ama bizim motor gruplarından arkadaşlarımız hırsızlığı tespit etme gibi bir aşamadalar şu anda. Muhtemelen hırsız tespit edildi. Lakin tam olarak emin değiliz, emin olur olmaz emniyet güçlerine bildireceğiz.”

"MOTOSİKLETLİLER BU GİBİ DURUMLARDAN ÇOK MAĞDUR"

Kısa süre önce arkadaşlarının, çalınan başka bir motosikletin hırsızıyla irtibata geçtiğini ve zanlının motosikleti geri vermek için para talep ettiğini anlatan Muhammet Duman, “Motosikletliler bu gibi durumlardan çok mağdur. Mağduriyetlerin bir şekilde ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Hiçbir şekilde bu konuda güvenliğimiz yok. Ne şekilde motorlarımıza bağlarsak bağlayalım, yaptığımız korumada başarılı olamıyoruz. Her halükarda istedikleri kilidi kırıp patlatabiliyorlar ve siteden, kapalı otoparktan dahi götürebiliyorlar. Geçen hafta bir arkadaşımızın başına böyle bir olay geldi.

"PARA VERİRSEN GERİ ALABİLİRSİN"

Hırsızı motorize ekip arkadaşlarımızla bulmamız sonucu bu hırsızla bağlantıya geçtik. Hırsız bizden para talep edip, ‘Motorunu tekrar geri alabilirsin’ gibi bir teklifte bulundu. Bu kadar ahlaksızca, emek hırsızları piyasada kol geziyor.” diye konuştu.

75 BİN LİRALIK MOTORU ÇALINDI

Duman, çalınan motosikletinin piyasa değerinin yaklaşık 75 bin lira olduğunu söyledi.

İstanbul'da motosiklet hırsızlarının yüzsüzlüğü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)