İstanbul'daki 83 yüzme alanına kullanılabilir raporu verildi
AA

w

Özyurt, yüzme alanlarıyla ilgili denetimlerin 15 Eylül'e kadar devam edeceğini, çalışmaların İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezleri'nin katılımıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Alınan örnekler üzerinde mikrobiyolojik analizler yapıldığını, bunun sonucuna göre yüzme alanıyla ilgili gerekli değerlendirmelerin yapıldığını dile getiren Özyurt, "Bu çalışmalar Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nın internet sitesinde, plajların arka plan bilgileriyle birlikte halkımızın dikkatine sunulmaktadır" dedi.

YÜZME ALANLARI BAZI KRİTERLERE GÖRE BELİRLENİYOR

Özyurt, şunları kaydetti, "Şu anda laboratuvar analiz sonuçlarına göre ilimizde 83 yüzme alanımız var. Bu yüzme alanlarının son verilere göre 83'ü de kullanıma uygun. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tespit edilen alanları kullanabilirler. Tabii bazı şeylere de çok dikkat etmemiz lazım. Yaz başlayınca boğulma olayları yaşanıyor."

Özyurt sözlerini şu şekilde sonlandırdı, "Yüzme alanlarını birtakım kriterlere göre belirliyoruz. Bunların en önemlilerinden biri güvenlik tedbirleridir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bu tip tedbirler alınıyor. Özel plajlarda da bunlar işletme tarafından sağlanıyor. Yüzme alanlarını birçok kriteri bir araya getirip, vatandaşların huzur içinde kullanabilecekleri yerler olarak belirliyoruz. Bu yüzden yurttaşlarımız, bizim belirlediğimiz alanları tercih etmeli. Bunun dışındaki alanları tercih etmesinler, kesinlikle yüzmesinler" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)