İtalya, Huawei ve ZTE'yi yasaklamayacağını açıkladı
ensonhaber.com

Dünyanın en büyük telekom cihazı üreticisi olan Huawei, Çin hükümeti ile casusluk yaptığı iddiasıyla uluslararası bir incelemeyle karşı karşıya kaldı. Huawei ise casusluk iddialarını sürekli reddetse de bazı ülkeler, şirketin 5G ekipmanlarını yasaklamış durumda.

huawei

İTALYA: YASAK YOK

İtalya, Çinli şirket Huawei'nin ve ZTE'nin, 5G ağını kurma konusunda herhangi bir yasakla karşı karşıya kalmayacaklarını açıkladı. İtalya'da yayınlanan üst düzey hükümet kaynaklarına göre Sanayi bakanlığı, herhangi bir güvenlik tehditi içerecek bir kanıt olmadığını bildirdi.

huawei

BAZI ÜLKELERDE YASAKLANDI

İlk başta Amerika'nın ortaya attığı casusluk iddiaları nedeniyle, Huawei'nin ekipmanları ülkede yasaklanmıştı. İngiltere'nin BT grubu ve Fransa'nın Orange şirketi de Huawei'nin 5G ekipmanlarını, kendi ulusal ağlarında kullanmayacaklarını açıklamıştı.

huawei

MERKEL: HUAWEI GARANTİ VERMELİ

Almaya Başbakanı Angela Merkel ise yaptığı açıklamada, Huawei'nin, Almanya'da 5G telekom ağını kurmaya başlamadan önce, verileri Çin hükümetine göndermeyeceğini garanti etmesi gerektiğini ifade etmişti.

CASUSLUK KANITI BULUNAMIYOR

Bütün bu gelişmelere ek olarak İngiliz yetkililer, istihbarat ve sanayi yetkilileri tarafından denetlenen özel bir laboratuvarda, Huawei'nin ekipmanlarını denetlediklerini ve casuslukla ilgili hiçbir kanıtın bulunamadığını ifade ettiler.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji