İyi Parti YSK listesine Mersin adayını bildiremedi
ensonhaber.com

Dün siyasi partiler, 31 Mart yerel seçimleri için aday listelerini, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) saat 17.00'ye kadar teslim etti. Böylece bütün adaylar kesinleşti.

İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Ancak İyi Parti, Mersin Büyükşehir Belediyesi adayını 17.00 yerine, 17.26'da teslim etti. Önceden bildirildiği gibi son saat 17.00 olduğu için İyi Parti, Mersin'de aday çıkaramamış oldu. Durumun ortaya çıkmasının ardından İyi Parti il başkanı görevden alındı.

MHP'DEN AYRILAN KOCAMAZ ADAY GÖSTERİLECEKTİ

İyi Parti'nin Mersin adayı, daha önce MHP'den aday olup seçimi kazanan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olacaktı. Burhanettin Kocamaz, Mersin'de güçlü bir isim konumundaydı.

İyi Parti YSK listesine Mersin adayını bildiremedi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

"BU BİR OPERASYONDUR"

Partisinin belediye başkanları tanıtım toplantısında konuşan Akşener, yapılan "dahili bir operasyon" olduğunu bir kez daha savundu ve şöyle konuştu: "Bu bir ihmal değildir, bu bir sorumsuzluk da değildir. Bu İyi Parti'ye yapılan dahili bir operasyondur. Biz, bu operasyonun faillerini çok iyi biliyoruz. Partimiz üzerinde oyun oynayanlara karşı gerekeni yapmak, aziz milletimize karşı borcumuzdur."

İyi Parti, kendilerine operasyon yapıldığını iddia etti VİDEO