İzmir'de saldırgan köpeğin sahibi tahliye edildi
DHA

23 Temmuz'da meydana gelen olayda Kerem Berat İşcan, arkadaşlarıyla evinin yakınındaki bakkala dondurma almaya gitti. Bu sırada Şaban G. de Arjantin Dogo pitbull cinsi köpeğini gezdirmeye çıkardı. Sahibinin elinden kurtulan köpek, Kerem Berat İşcan'a saldırdı.

PİTBULL KULAĞINI KOPARDI

Çocuk çevrede bulunanlar tarafından köpeğin ağzından alınıp kurtarıldı, ancak minik Kerem'in sağ kulağı ile kafa derisinin büyük bölümü koptu.

İzmir'de saldırgan köpeğin sahibi tahliye edildi

CEP TELEFONU SİNYALİNDEN YAKALANDI

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan İşcan'ın kopan kulağı bulunamadığından, yerine dikilemedi. Minik Kerem İşcan'a kafa derisini onarmaya yönelik ameliyat yapılırken, 6 yaşına girmesinin ardından protez kulak takacağı bildirildi. Olaydan sonra kaçan köpeğin sahibi Şaban G., polisin cep telefonu sinyallerini takip etmesi sonucu İzmir'in Karaburun İlçesi'nde yakalandı.

İzmir'de saldırgan köpeğin sahibi tahliye edildi

"KÖPEK BİR ANDA ELİMDEN KURTULDU"

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Hikmet Çeltik'e ifade veren Şaban G., "Köpek bir anda elimden kurtuldu. Onu zaptetmeye çalıştım, ancak başaramadım. Benim komutlarımı da dinlemedi. Böyle olmasını ben de istemezdim. Çok üzgünüm" dedi. Şaban G. sevk edildiği Sulh Ceza hakimliğince tutuklandı, ardından hakkında dava açıldı.

İzmir 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada tutuklu yargılanan sanık Şaban G. hazır bulundurulurken, yaralanan Kerem Berat İşcan ile babası Serkan İşcan ve tarafların avukatları katıldı. Serkan İşcan, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi. Sanık Şaban G. ise olayda bir ihmali olmadığını öne sürüp tahliyesini istedi.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Hakim, sanık Şaban G.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verip, duruşmayı ekim ayına erteledi.

İzmir'de 4 yaşındaki çocuğa pitbull saldırdı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)