İzmir'de sel sularında ölüm kalım savaşı
İHA

izmir

İzmir’i sağanak vurdu, sel suları insanları ve araçları sürükledi. Kentte dün öğleden sonra başlayan ve kısa bir süre etkili olan sağanak yağış, hayatı adeta felç etti.

SEL SULARINA KAPILDI

Birçok bölgede su baskınları yaşanırken, onlarca ev ve iş yeri zarar gördü. Gültepe’de ise Sümeyye Altıparmak adlı kadın, sel sularına kapıldı. Yaklaşık 2 kilometre sürüklenen kadın, peşinden koşan eşi Adem Altıparmak tarafından kurtarıldı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı kadın, tedavisinin ardından taburcu edildi. Sel, çok sayıda aracı da sürükledi. Araçlarda büyük çaplı hasar oluştu.

İzmir'de sel sularında ölüm kalım savaşı VİDEO

İzmir'de sel sularında ölüm kalım savaşı

MAHALLE MUHTARI 2 KEZ DİLEKÇE VERMİŞ

Trakya Mahalle Muhtarı Mehmet Solak ise, "Her yağmur yağdığında olduğu gibi bu yağmurda da maalesef ki maddi hasarlar ve yaralı oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 2 defa yağmur suyu kanalı yapılması için dilekçe verdim. Bize yapılacak diye geri bildirim geldi ama bu zamana kadar maalesef bir gelişme olmadı. Mahallemiz bu konuda çok mağdur oldu ve olmaya da devam ediyor. İlgililerin yardımlarını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl da yine selde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Daha fazla insanımız ölmesin" dedi.

Öte yandan, Adem Yavuz Caddesi’nde 2 metre yüksekliğe kadar ulaşan sel sularının verdiği zararı onarmak için mahalle sakinleri çalışmaya başladı. Kimi vatandaş evi kimisi ise arabasındaki zararı tespit edip belediyeye dilekçe verdi.

İzmir'de sel sularında ölüm kalım savaşı

İzmir'de sel sularında ölüm kalım savaşı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)