İzmirlilerin trafik isyanı
İHA

izmir

İzmir’de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketi İZBAN A.Ş. personeli geçtiğimiz Salı gününden itibaren grev kararı aldı.

GREV İZMİRLİLERİ BEZDİRDİ

İZBAN’da çalışan 340 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık nedeniyle Demiryol-İş Sendikası tarafından alınan karara göre Salı saat 08.00’de grev başladı. İzmirlilerin grevden olumsuz etkilenmemesi için ESHOT ve İZULAŞ’ın yanı sıra İZDENİZ de seferlerini artırdı. Buna rağmen grev nedeniyle en büyük sıkıntıyı vatandaşlar yaşadı.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

İZBAN’ın güzergahı olan Aliağa’dan Konak yönüne ve Gaziemir’den Konak yönüne, trafik adeta durma noktasına geldi. Daha önce İZBAN’ı kullanan vatandaşlar grev nedeniyle İZBAN çalışmayınca özel araçları ile trafiğe çıkarken, otobüs hatlarındaki sayı da artırılınca İzmir’de trafik çekilmez hale geldi.

İzmirlilerin trafik isyanı

Bütün otobüsler ise tıklım tıklım dolarken ayakta ve sıkış tepiş yolculuk nedeniyle vatandaşlar isyan etti. Yoğun trafik nedeniyle işine ulaşmak için erken evden çıkan İzmirliler, trafik nedeniyle işlerine saatinde yine yetişemedi.

İzmirlilerin trafik isyanı

VATANDAŞLAR İSYANDA

Karşıyaka Serinkuyu durağında otobüs bekleyen Esma Akan, "Bir haftadan beri çok sıkıntı yaşıyoruz. 2 saatte eve ve işyerine geç gidip geliyoruz. Bunun bir an önce düzelmesi gerekiyor. Sürekli İZBAN kullanıyordum mecburiyetten otobüs kullanıyorum ancak otobüs de bir saatte geliyor. Gelen otobüsler de tıklım tıklım dolu olduğu için binemiyoruz, bindiğimizde de trafikten dolayı gidilmiyor. Evden güya erken çıkıyorum ama yine geç kalıyorum" dedi.

İzmirlilerin trafik isyanı

"EVDEN ERKEN ÇIKIYORUM ANCAK YİNE YETİŞEMİYORUM"

Karşıyaka’dan Bayraklı’daki işyerine özel aracı ile gitmeye çalışan Ersin Eren, "Trafik berbat bir duruma geldi. Her sabah 1 saat yol sürüyor grevden dolayı. Normalde 20 dakikada varıyordum iş yerine. Evden erken çıkıyorum ancak yinede işyerine zamanında ulaşamıyorum. İnşallah uzun sürmez grev, bekliyoruz ki en kısa zamanda bitsin" diye konuştu.

İzmirlilerin trafik isyanı

Serdal Üstün ise, "Çok kötü bir durum. İZBAN çalışmadığı için mecburen aracı olan arabası ile trafiğe çıkıyor ve yollar kilitleniyor. Evden erken çıkıyorum ama trafik nedeniyle işe yine geç kalıyorum. İZBAN’ın çalışmaması durumunda İzmir trafiği devamlı kilit olacak" dedi.

İzmirlilerin trafik isyanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)