Kaan Terzioğlu kimdir?

kaan terzioğlu

1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Kaan Terzioğlu, aynı yıl Arthur Andersen Türkiye'de Bağımsız Denetim Uzmanı ve Mali Müşavir olarak görev aldı.

ARTHUR ANDERSEN DÖNEMi

Sırasıyla 1992 yılında Arthur Andersen ABD'de Bilişim Stratejileri ve Güvenliği Uzmanı, 1994 yılında Arthur Andersen Belçika'da Bilgi Yönetimi ve Dijital Strateji Hizmetleri Lideri, 1998 yılında Arthur Andersen Türkiye'de Danışmanlık Hizmetleri Türkiye Operasyonları Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.

CHICAGO VE BRUKSEL DENEYİMLERİ

Terzioğlu, daha sonra 1990-2000 yılları arasında Chicago ve Brüksel’de bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği ve bilgi yönetimi alanlarında Yönetim Danışmanlığı yaptı.

1999-2012 yılları arasında Cisco Systems’da farklı üst düzey pozisyonlarda çeşitli uluslararası sorumluluklar üstlendi.

2012 YILINDA İSTANBUL'A YERLEŞTİ

2012 yılında yeniden İstanbul'a yerleşen Terzioğlu, Sabancı Grubu şirketlerinden Akbank, AkSigorta, Teknosa ve Carrefoursa, Turkcell gibi halka açık şirketlerin yönetim kurulu üyesi rolünü üstlendi.

Terzioğlu, bu şirketlerde denetim ve yönetim kurullarında aktif görev alırken yeni teknoloji atılımlarının yönlendirilmesinde de etkin bir isim olarak karşımıza çıktı.

DANIŞMA KURULU ÜYELİKLERi

Terzioğlu, sistem entegratörü Bimsa, Türkiye'nin dikkat çekici elektronik ticaret platformlarından Kliksa, önde gelen hayat sigortası şirketi Avivasa, Türkiye'nin en büyük ilaç şirketi Abdi İbrahim, yenilikçi gayrimenkul geliştiricisi Nef, global bir lojistik şirketi olan Karınca, Ankara'nın en büyük özel hastanesi olan Güven Hastanesi ve telekomünikasyon yazılım şirketi PiWorks gibi dikkat çeken firmalarda danışma kurulu üyelikleri yaptı.

TURKCELL'İN GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Kaan Terzioğlu, Turkcell’de 7 yıl Genel Müdür olarak görev yapan Süreyya Ciliv’in görevinden ayrılmasından tam iki ay sonra Turkcell’in yeni Genel Müdürü olarak atandı.