Kabataş'ta otobüs durağa daldı İZLE

Geçen pazar günü yanan ve 4 kişinin can verdiği halk otobüsünün ardından çok geçmeden dördüncü otobüs kazası meydana geldi. İstanbul Kabataş vapur iskelesinde sabah saatlerinde freni boşalan otobüs az kalsın faciaya neden oluyordu.

Kabataş'ta İETT otobüsü durağa daldı İZLE

KAZADA 2'Sİ AĞIR 18 KİŞİ YARALANDI

Kağıthane-Kabataş seferini yapan 63 numaralı yolcu otobüsü Kabataş durağından hareket ettikten kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen bir arıza nedeniyle önce park halindeki bir taksiye çarptı. Taksiyi sürükleyerek Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi (BUDO)' ne giren otobüs yan kapıdan çıkarak Kabataş-Adalar İskelesi'ne hızla ilerledi. Yolda bekleyenlere çarparak ilerleyen otobüs son olarak iskele önünde bir büfeye çarparak durabildi. Bir kadının bacağının koptuğu kazada 2'si ağır 18 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Çevreye dağılmış yaralıların hastaneye sevki için yoğun bir koşuşturma başladı. Durumu ağır olan yaralılar ilk gelen ambulanslarla hastaneye sevk edilirken hayati tehlikesi bulunmayanlar bir süre diğer ambulansların gelmesini bekledi. Gelen ambulanslarla diğer yaralılar da çevre hastanelere kaldırıldı. Kazada yaralanan ve yüzü kanlar içinde kalan şoför Eyüp Er de hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Kabataş'ta otobüs durağa daldı İZLE

Kabataş'ta otobüs durağa daldı İZLE

TAKSİNİN ALTINDA KALANLARA BAKAMADIM

Kabataş'ta otobüsün çarptığı taksinin sürücüsü Şerif Akpınar olayı anlattı. Akpınar, kazanın Kabataş İskelesi'ne yolcusunu indirdikten sonra meydana geldiğini ifade etti. Şerif Akpınar, "Seyir halindeydim. kaldırımdan oradan beni sürükleyerek attı. Benim araçta Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi önünde bekleyen iki kadına çarptı. Birinin bacağı koptu. Ben taksinin altında kalan vatandaşlara hiç bakamadım. Çevredeki vatandaşlar aracı kaldırarak yaralıları kurtardılar" dedi.

Kabataş'ta otobüs durağa daldı İZLE

Kabataş'ta otobüs durağa daldı İZLE

5 DAKİKA ÖNCE OLSAYDI..

Öte yandan kazanın meydana geldiği dakikalarda şehir hatları seferlerinin yapıldığı iskelede Adalar'a gitmek için bekleyen Adem Yörür ise korku dolu dakikaları şöyle anlattı: "Biz şu anda otobüsün çarpması sonucu yok olan kafede çay içiyorduk. Kabataş'tan Dolmabahçe'ye gitmekte olan otobüs koptu geliyor. Sanırım gaz pedalı sıkışmış. Önce bir taksiye çarptı sonra, bizim olduğumuz kafeye girdi. Biz saniyelerle kurtulduk. Kazadan 5 dakika önce Adalar seferini yapan bir vapur hareket etmişti. Eğer kaza 5 dakika önce olsaydı çok sayıda ölü olurdu" Kazadan sonra olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis sevk edilirken, yaralılar hastanelere kaldırıldı.

AKSAYAN SEFER YOK

Bu arada Şehir Hatları A.Ş.'den yapılan açıklamada, "Kabataş'ta gerçekleşen kaza nedeniyle iptal edilen veya aksayan seferimiz bulunmamaktadır" denildi.

Kabataş'ta otobüs durağa daldı İZLE

Kabataş'ta otobüs durağa daldı İZLE

Kabataş'ta otobüs durağa daldı İZLE